10 semne ca ai o relatie cu un barbat pasiv-agresiv

1

Acest comportament poate fi inofensiv la inceput, insa provoaca mari probleme in relatia de cuplu.

Un barbat pasiv-agresiv s-ar putea sa nu isi arate personalitatea de la primele intalniri, dar exista cateva semne care ar trebui sa iti dea de gandit.

Dr. Pankaj B Borade, consultant psihiatru, spune ca o persoana pasiv-agresiva isi exprima indirect furia, frustrarea sau resentimentele in loc sa se adreseze in mod deschis preocuparilor sale.

Cum stii ca ai de-a face cu o persoana pasiv-agresiva? 5 semnale mai putin cunoscute la care sa fii atenta

Iata semnele ca te intalnesti cu un astfel de barbat.

1. Iti face observatii subtile tot timpul

Partenerul tau face remarci subtile, sarcastice sau subminatoare, deghizate in complimente sau declaratii ocazionale? Cel mai probabil ascunde un comportament pasiv agresiv.

2. Amana intentionat o sarcina sau un raspuns

Daca observi ca nu face anumite lucruri la timp, iar apoi se frustreaza din cauza lor, s-ar putea sa ai de-a face cu o persoana care are o personalitate mai dificila.

3. Se victimizeaza

Tot universul comploteaza impotriva sa si doar lui i se intampla cele mai rele lucruri? Ai grija sa nu isi rasfranga supararile pe tine.

4. Da vina pe ceilalti

Genul aceste de barbat gaseste vinovati peste tot, mai putin in interiorul sau.

Abuzul verbal: 5 semnale ca acesta are loc in relatia ta de cuplu

5. Un barbat pasiv-agresiv comunica ambiguu

Evita sa iti spuna unele lucruri, ca sa iti reproseze ulterior ca nu ai inteles sau nu vrea sa-si asume responsabilitatea pentru vorbele sale.

6. Nu isi asuma nimic

Si nu este neasumat doar cand e vorba de comunicare, ci nu ii place in general sa fie tras la raspundere, asadar evita orice fel de responsabilitate.

7. Incearca sa detina controlul, dar nu in mod direct

Chiar daca, in aparenta, nu pare genul liderului, un barbat pasiv-agresiv vrea mereu sa tina fraiele. E posibil sa faca asta si in relatia voastra.

8. Iti serveste tratamentul tacerii

Acest gen de comportament arata ca nu este dispus sa aprofundeze un subiect de interes pentru relatia voastra si poate fi daunator pe termen lung.

9. Refuza confruntarea

Chiar daca este nemultumit de o situatie, nu va lua masuri pentru a rezolva lucrurile. Pur si simplu nu reuseste sa ia atitudine, adunand frustrari de-a lungul timpului.

10. Evita comunicarea deschisa

Persoanele cu un comportament pasiv-agresiv va avea tendinta de a incheia discutiile spunand: „bine, cum zici tu” sau „in fine”.

4 lucruri care iti pot distruge relatia fara sa-ti dai seama

Daca te intalnesti cu un astfel de barbat, stabileste de la inceput limite si spune-i daca te deranjeaza un anumit comportament. Cand apar conflicte, comunica deschis si ramai calma, pentru a nu intra in jocul sau. Daca iti doresti ca relatia sa continue, dar comportamentul lui te frustreaza, apelati la un terapeut sau sugereaza-i sa faca terapie pe cont propriu.

Foto: Freepik.com