4 lucruri care iti pot distruge relatia fara sa-ti dai seama

1

Cele mai marunte lucruri pot sa cantareasca cel mai mult. Cand vine vorba despre relatii, anumite greseli se rostogolesc precum un bulgare de zapada si dau nastere problemelor, conflictelor si chiar despartirilor.

Relatia ta are nevoie de implicare constanta si multa munca, cum ar fi sa eviti aceste lucruri banale, dar nocive.

Nu acorzi atentie deplina partenerului tau

In timp ce iti vorbeste, tu asculti doar pe jumatate si raspunzi la un e-mail pe telefon sau rasfoiesti story-urile pe Instagram. Un obicei banal, care si-a facut locul in rutina voastra de seara. Pare o nimica toata, dar, de la zi la zi, aceasta atitudine erodeaza relatia voastra. Prin gestul tau, transmiti ca nu esti interesata de ce are de spus partenerul tau. O mica ajustare ar putea schimba tot: lasa telefonul deoparte cand iti vorbeste si priveste-l in ochi. Vei evita astfel o multime de certuri si s-ar putea sa ai placuta surpriza ca relatia voastra sa devina mai buna, prin aceasta conectare.

Daca ai inceput sa te simti singura in relatie, trebuie sa faci imediat aceste lucruri

Nu ajuti pana cand nu iti cere acest lucru

Doar pentru ca partenerul tau nu cere explicit ajutor nu inseamna ca nu ar aprecia sa te oferi. Barbatii sunt, adesea, considerati cei puternici, care trebuie sa se descurce singuri. Unii dintre ei nici macar nu stiu cum sa ceara ajutorul si se chinuie sa duca la bun sfarsit orice sarcina au, chiar daca acest lucru le provoaca frustrari. Nu astepta sa se ajunga in acel punct, ci fii cu adevarat o partenera.

Diminuezi importanta unor lucruri

„Ce mare lucru e asta?!” Te-ai surprins vreodata spunand aceste vorbe partenerului de viata? Fara sa vrei, ai diminuat un subiect care era, probabil, important pentru iubitul tau. Iar daca l-a adus in discutie inseamna ca pretuieste opinia ta. Poate fi vorba despre ceva ce te plictiseste teribil, cum ar fi un meci de fotbal sau o poveste de la pescuit, sau un detaliu pe care nu il stapanesti despre jobul sau. Pune-i intrebari si incearca sa fii implicata, chiar daca este vorba despre ceva ce nu intelegi pe deplin.

4 contracte pe care le poti face intr-o relatie fara sa te casatoresti

Ii ceri sa se schimbe

Desigur, o relatie inseamna si schimbare, pentru ca fiecare partener sa evolueze, sa se dezvolte, dar si sa faca anumite compromisuri. Insa atunci cand ii soliciti frecvent iubitului tau sa schimbe anumite lucruri la el, s-ar putea sa-i transmiti un mesaj gresit. Pe termen lung, el ar putea considera ca nu este apreciat pentru ce este, ci doar pentru lucrurile pe care le face pentru a te multumi. In plus, aceasta dorinta a ta vine cu doua taisuri: esti dispusa sa te schimbi si tu, la randul tau? Caci in momentul in care ii ceri o multime de transformari, vei avea alaturi de tine un alt barbat, nu cel pe care l-ai cunoscut si l-ai placut. Asta inseamna ca si comportamentul tau ar putea suferi modificari si relatia voastra sa se deterioreze.

Cel mai bine ar fi sa te gandesti la acele lucruri care te deranjeaza si sa sapi adanc in sufletul tau pentru a vedea de ce ele declanseaza un raspuns emotional. Care este motivul real pentru care ceri o anumita atitudine din partea persoanei iubite? E posibil sa ai nevoie sa-ti vindeci anumite rani interioare.

Foto: depositphotos.com