5 factori care determina chimia intre doi oameni: Ce te face atragatoare

1
De Alice Papuc
23 apr. 2023

O mare parte din magia chimiei interpersonale este transmisa prin comunicare non-verbala si prin actiunile zilnice.

Se discuta in mod frecvent despre chimia intre doi oameni in ceea ce priveste relatiile romantice dar, pana nu esti chiar tu intr-o relatie, aceasta poate fi dificil de inteles, identificat sau descris.

Cum sa te reindragostesti de partenerul tau. Reaprinde flacara in relatia voastra!

Ce este chimia intre doi oameni?

Desi nu exista o stiinta exacta care sa studieze chimia intre doi oameni, putem identifica anumite atribute ale acestei relatii cu totul speciale. Efectiv, se simte atunci cand partenerii de cuplu isi impartasesc sentimentele, nevoile si obiectivele pe termen lung. Mai mult decat atat, aceasta viziune este primita de catre partener cu apreciere si intelegere.

Bineinteles, lucrurile nu sunt mereu roz intr-o relatie. Vor exista suisuri si coborasuri, dar atunci cand chimia dintre doi oameni este suficient de puternica, partenerii vor putea trece peste dificultati.

Pe baza studiilor de scanare ale creierului, doctor Helen Fisher afirma ca sentimentele de dragoste intensa implica “sistemul de recompensa”, in special dopamina, asociata cu “energia, motivatia, extazul, pofta si concentrarea”. Acest fenomen poate fi explicat drept chimia intre doi oameni.

„De la zero” – serialul Netflix care te va face sa plangi si te va ajuta sa descoperi ce inseamna iubirea adevarata

5 factori care determina chimia intre doi oameni

Fascinatia reciproca

Chimia are loc atunci cand doi oameni trezesc un interes intens unul fata de celalalt. Ei descopera ca nu raman fara subiecte despre care sa discute, pentru ca sunt mult prea captivati de partener. Cand exista chimie intre doi oameni, acestia vor avea o fascinatie reala referitor la ceea ce gandeste si la ceea ce are de spus celalalt.

Empatia

Empatia este definita drept abilitatea de a intelege si de a impartasi modul in care se simte persoana de langa tine. Empatia dintre doi oameni care manifesta chimie romantica este mult mai puternica decat empatia obisnuita, pe care oricine l-ar manifesta intr-o situatie de zi cu zi.

Empatia pentru partener este atat de puternica incat daca un partener este ranit din punct de vedere emotional, celalalt va fi si el, la randul sau. Mai mult decat atat, cand un partener are o reusita si este fericit, si celalalt ii va impartasi fericirea.

Comunicare emotionala instinctiva

Pe masura ce partenerii romantici se implica mai mult si isi asuma un angajament unul fata de altul, cum ar fi mutatul impreuna, acestia sunt capabili sa capteze indicii extrem de subtile despre cum se simte celalalt. Partenerul va fi umarul pe care poti plange, dar si cel care te va sustine atunci cand iti realizezi visurile.

7 comentarii negative pe care sa le pastrezi doar pentru tine. Nu le spune niciodata oamenilor dragi

Mai mult decat atat, partenerii care comunica emotiile in mod instinctiv vor depune cu usurinta un efort in relatie. Vor face toate lucrurile necesare astfel incat sa il vada pe cel de langa el fericit si implinit.

Sincronizarea

Sincronizarea presupune faptul ca cei doi parteneri au abilitate de a-si termina reciproc propozitiile, impartasesc hobby-uri comune si pot comunica adesea doar prin expresii si limbajul corpului.

Sa fii sincronizat cu partenerul tau inseamna sa te intorci mereu la acesta si sa cauti dragostea de care ai nevoie.

Atractia fizica

Desi poate parea un aspect superficial, atractia fizica este importanta. Cei mai multi dintre noi pot gasi o multime de oameni atractivi, insa atractivitatea este diferita atunci cand exista chimie intre doi oameni. Aceasta este mult mai profunda decat o simpla impresie superficiala. Daca dupa ani de relatie te uiti la partenerul tau si il gasesti, in continuare, o persoana extrem de atractiva, stii deja ca intre voi doi exista chimie.

Foto: freepik.com