Care este cea mai atragatoare trasatura a ta – si cum conduce aceasta catre iubire

1
De Alice Papuc
17 apr. 2023

Descopera ce spun specialistii despre chimia dintre doi oameni.

Atunci cand iti alegi partenerul, exista o multime de factori pe care ii iei in calcul. Timpul este esential: daca nu esti pregatita pentru o relatie serioasa, nici macar nu vei observa cat de potrivita ar fi pentru tine o anumita persoana. De asemenea, oamenii au tendinta de a se indragosti de o persoana relativ similara lor: o persoana care apartine aceluiasi mediu socio-economic, o persoana cu valori si credinte similare. Dar ce variabile mai sunt luate in calcul? Care este cea mai atractiva trasatura a unei persoane si cum ajung doi oameni sa se indragosteasca pentru totdeauna?

7 fraze pe care oamenii inteligenti nu le folosesc niciodata

Chimia intre doi oameni

Oamenii folosesc adesea sintagma „avem chimie”. Dar ce este aceasta chimie? Dr. Helen Fisher a realizat un studiu in care a colectat date despre orice sistem cerebral legat de trasaturile de personalitate.

Studiul releva faptul ca oamenii au dezvoltat patru stiluri largi de gandire si de comportament, asociate direct cu patru sisteme chimice majore din creier: sistemele de dopamina, serotonina, testosteron si estrogen. Dr. Helen Fisher continua cu un exemplu clar: persoanele foarte expresive in ceea ce priveste sistemul dopaminergic au tendinta de a cauta noutate, creativitate si spontaneitate. Helen numeste aceasta categorie de oameni drept „exploratori”. In continuare, studiul sau releva faptul ca acesti „exploratori” au tendinta de a fi atrasi, la randul lor, de alti „exploratori”, de persoane care le impartasesc viziunea si pasiunea.

Inteligenta ramane cea mai atractiva trasatura a unei persoane

Studiul realizat de Dr. Fisher subliniaza ca oamenii sunt atrasi in mod natural de cineva cu un nivel similar de inteligenta. Acestea fiind spuse, oricati potentiali parteneri ai cunoaste, ii vei cauta tot pe cei similari cu tine in intelect.

Cum se motiveaza aceasta decizie? Cat se poate de simplu: inteligenta vine la pachet cu o serie de avantaje. Inteligenta este corelata cu un venit crescut si cu un simt al umorului mai dezvoltat, precum si cu abilitatea de a rezolva problemele de zi cu zi si de a fi creativ, indiferent de situatie.

5 fraze pe care cele mai inteligente femei le folosesc in mod constant

In loc de concluzii

Oricat de mult accent s-ar pune pe aspectul fizic, oamenii ajung sa dezvolte o relatie serioasa cu o persoana pe care o considera cu adevarat inteligenta, o persoana alaturi de care isi pot vedea viata in viitor. Fii deschisa la oportunitati si nu te teme sa iesi din zona ta de confort. Cunoaste oameni, stai de vorba cu acestia si observa modul in care evolueaza relatia dintre voi.

Foto: Eugenia Silva pentru Armani Beauty