Cele 6 etape ale oricarei relatii

etape relatie
1
De Alice Moisescu
13 apr. 2019

Asa cum si anotimpurile sunt previzibie de-a lungul unui an, si relatiile au tipare predefinite de evolutie. 

Relatiile cresc… de la primul suras si pana la un eventual mariaj. Si trec prin diverse stadii pe care ar trebui sa le cunosti, astfel incat sa le faci fata fara prea mari batai de cap. Nu va fi usor, nu va fi doar lapte si miere… insa te poti bucura de fiecare etapa, daca esti pregatita sa o imbratisezi asa cum decurge.

Cele 3 etape ale unei relatii de cuplu prin care trebuie sa treceti pentru o relatie cu adevarat fericita

Stadiile unei relatii: tot ce trebuie sa stii despre fiecare in parte 
Familiarizarea

In aceasta etapa, vedem in partener perfectiunea. Un adevarat dar de la Dumnezeu! La inceput, nu mai consideram nimic decat faptul ca avem nevoie de el cu ardoare. Nu ne intereseaza cum vor decurge lucrurile, daca ne vom intelege, daca ne vom sprijini sau daca vom construi impreuna. Ne intereseaza doar sa il avem alaturi! Si sa ne bucuram de cat mai mult timp petrecut impreuna!

Acomodarea

O etapa atat de importanta. Incepi sa te acomodezi cu cel de langa tine, nu iti pasa de nimic, decat sa fii tu insati. Precum o carte deschisa. Si sa ii arati si lui asta! Sa ii arati cine esti tu cu adevarat! Fara temeri, fara frici ascunse.

Limbajele iubirii: cum te apropii cu adevarat de barbatul pe care il iubesti

Prietenia

Incepi sa interactionezi real cu partenerul tau si sa faceti lucruri impreuna. Daca in etapa de acomodare pot fi implicate mai multe persoane dragi voua, de la familie si pana la prieteni, acum veti fi doar voi doi. Veti fi o echipa, un cuplu. Acesta este un proces in care ajungem sa ne cunoastem cu adevarat partenerul si sa ne pese de ceea ce simte el. Veti incepe sa impartasiti totul, de la bucurii si pana la griji, nelinisti, neplaceri.

Intimitatea

Aceasta etapa ne ajuta sa ne descoperim pe noi insine, dar si pe cel de alaturi. Este posibil sa trecem prin faze bizare, in care ne vom da seama ca partenerul are si defecte si lucruri care nu ne plac, etc. Desigur, toate aceste lucruri pot indica, de fapt, ceea ce nu ne place la noi. De pilda, daca partenerul nostru vorbeste prea mult, acesta poate indica o problema pe care o ai cu tine insati.

Nu sariti peste aceasta etapa esentiala daca vreti ca relatia voastra sa dureze

Apropierea fizica

In aceasta etapa experimentam atingerile tandre, senzuale. Acest lucru nu este privit doar din punct de vedere sexual. Incepem de fapt… sa iubim sufletul celui de langa noi. Si astfel, sa ii iubim si trupul. Sa il iubim pe el. Apropierile devin din ce in ce mai intime si mai dese si presupun mangaieri ale mainilor, picioarelor, umerilor, dar si sarutari.

Iubirea trupeasca

Etapa iubirii presupune placere, creatie si intarirea relatiei la toate nivelurile. Fiecare act sexual creeaza o legatura unica cu partenerul nostru si are rolul de a da nastere la ceva nou – la o emotie, o traire, un sentiment de satisfacere carnala, un… copil de ce nu? 🙂

Conecteaza-te cu partenerul pentru o viata sexuala implinita

Foto: Instagram – laurkenkendall