Cum stii cand nu mai are rost sa lupti pentru relatia ta. Principalele indicii ca totul s-a terminat intre voi

1
De Cristiana Astefanoaiei
26 nov. 2022

Simti ca lucrurile nu mai sunt ca la inceput, dar iti este greu sa pui stop? Iata cum stii ca nu mai are rost sa tragi de relatia ta!

Relatia ta s-ar putea sa nu mai aiba o viata prea lunga, dar iti e greu sa renunti la anii pe care i-ati petrecut impreuna. Nu este o situatie straina pentru nicio femeie. Intr-un punct al vietii noastre, toate trecem prin dorinta de a salva o relatie.

Dar stim cand sa ne oprim?

Uneori, in ciuda eforturilor, relatia ta este pur si simplu epuizata. Niciunul dintre voi nu este vinovat, pur si simplu timpul vostru impreuna a ajuns la final. Este momentul sa porniti pe noi drumuri. Cum identifici acest punct? Exista niste semne clare, pe care nu le poti ignora.

5 lucruri pe care sa le faci pentru tine ca sa poti avea relatii implinite

Relatia ta s-a terminat: cum stii ca e momentul sa va despartiti

Dr. Suzanne Degges-White (profesor la Nothern Illinois University) este specialista in relatii. Ea a explicat ca, daca scanteia dispare, este greu de spus daca o relatie merita salvata. Unul dintre semnele cheie ca relatia ta se termina este ca nu mai esti vulnerabila si deschisa cu partenerul tau.

O piatra de temelie a relatiilor fericite si sanatoase este ca ambii parteneri sa se simta confortabil fiind cu adevarat deschisi sa isi impartaseasca gandurile si opiniile unul cu celalalt.

Asadar, cel mai evident semn, e lipsa de comunicare.

„Ne „ascundem” sentimentele mai profunde (de noi insine si de ceilalti)… Cand ne trezim ca ne comportam in moduri care nu sunt tipice, s-ar putea sa avem nevoie sa facem o mica cercetare sufleteasca pentru a avea o imagine mai clara de unde vine atitudinea noastra”, spune specialista Suzanne Degges-White, Ph.D.

Daca nu impartasesti ceea ce te preocupa cu adevarat, ar putea fi un semn ca nu mai doresti o conexiune profunda. In mod similar, daca ati constatat ca obisnuitele glume amuzante dintre voi au disparut – sau este dificil sa aveti conversatii captivante – legatura voastra ar putea fi tot mai slaba.

20 de limite emotionale pe care o femeie trebuie sa le stabileasca intr-o relatie sanatoasa

Nu mai aveti aceleasi obiective

Daca planurile voastre de viitor sunt complet diferite si nici macar nu il implica si pe celalalt, este evident, nu? Deja nu mai faceti parte unul din viata celuilalt. Unul dintre voi vrea copii si celalalt nu? Unul isi doreste cariera, altul calatorii? Daca tu vrei sa te stabilesti in alta tara la un moment dat, iar pentru el e complet exclus… din pacate, aceste situatii sunt greu de armonizat.

De altfel, un alt semn ca va indreptati spre o despartire este faptul ca nu va mai vedeti unul pe celalalt. Pur si simplu traiti in lumi diferite. Atunci cand ai de-a face cu dezacorduri constante, acest lucru poate duce la furie de ambele parti. Certurile constante arata ca nu veti mai reusi sa ajungeti la un punct comun.

Paradoxal, si lipsa totala a certurilor este tot semn ca nu mai sunteti in acelasi punct. Un cuplu care nu se mai oboseste nici sa isi ofere argumente unul celuilalt este un cuplu care deja nu mai exista.

5 lucruri pe care sa nu le faci imediat dupa despartire

Au disparut increderea si intimitatea

Daca, intr-un punct al relatiei voastre, partenerul tau ti-a inselat asteptarile, e posibil sa nu mai ai aceleasi sentimente fata de el. Daca simti ca nu poti avea incredere in persoana din viata ta, este un blocaj care impiedica orice conexiune semnificativa. De aceea, e posibil ca si viata voastra intima sa fi avut de suferit. Daca nu va mai simtiti bine cand sunteti doar voi doi, e cazul sa discutati despre aceasta problema. In cazul in care nu gasiti solutia, ganditi-va ca s-ar putea sa fie mai mult rau decat bine sa ramaneti impreuna.

Analizeaza cu mare grija relatia ta si vezi daca este vorba doar despre o pasa proasta sau nu mai este nimic de facut. Daca ai ajuns intr-un impas, ia cea mai buna decizie pentru viata ta, meriti sa fii fericita!

Foto: depositphotos.com