5 situatii prin care este bine sa treci cu partenerul tau inainte de casatorie

1
De Alice Papuc
1 oct. 2023

Pentru a evita aparitia anumitor probleme pe parcurs, este bine sa treci cu partenerul tau prin aceste 5 situatii.

Pe cat de frumos este sa iti gasesti jumatatea si sa iti petreci restul vietii alaturi de aceasta, pe atat de dificila poate fi uneori casatoria. De aceea este bine sa discuti deschis cat mai multe lucruri cu partenerul tau. De asemenea, daca iti permite conjunctura, este bine sa treci alaturi de el prin urmatoarele 5 situatii, inainte de casatorie. Astfel, odata ce ati facut pasul cel mare si ati spus “Da”, lucrurile intre voi doi vor decurge mult mai usor.

Mergeti impreuna intr-o vacanta

Ai ramane surprinsa sa descoperi cat de diferiti pot fi oamenii in vacanta. Partenerul tau este mai relaxat sau, dimpotriva, isi doreste sa detina controlul asupra tuturor lucrurilor pe care le faceti? Aveti viziuni similare cu privire la cum petreceti timp de calitate impreuna? Va gasiti echilibrul intre aventura si relaxare? Partenerul tau tine cont de nevoile tale si viceversa? O vacanta impreuna iti poate raspunde la toate aceste intrebari.

Locuitul impreuna

Situatia dintre voi doi se poate schimba foarte mult odata ce locuiti impreuna. Daca aveti posibilitatea, faceti acest pas inainte de casatorie. Observa care sunt tabieturile lui. Vezi cum le accepta si el pe ale tale. Dezvoltati-va o rutina proprie. Stabileste modul in care impartiti treburile in casa. Daca nu aveti posibilitatea sa locuiti impreuna, incearca macar sa discuti cu partenerul tau cat mai deschis despre toate aceste lucruri.

Divortul Millennials: sunt tinerii mai predispusi sa se desparta dupa ce isi achizitioneaza o locuinta impreuna?

Discutia despre cheltuieli

Inainte de casatorie fiecare partener are propriul cont bancar. Fiecare isi gestioneaza banii asa cum crede ca este de cuviinta. Dar ce se va intampla dupa ce va casatoriti? Veti avea un buget comun? Cum impartiti cheltuielile? Discutia despre buget poate parea intimidanta, insa este esentiala, mai ales daca urmeaza sa faceti marele pas impreuna. Iti las in acest articol cateva sfaturi despre cum poti proceda.

Evenimente sociale

Probabil ca ti se pare firesc sa petreci Craciunul alaturi de familia ta. Cu toate acestea, si sotul tau poate sa isi doreasca sa petreceti cateva ore alaturi de parintii lui. Cum veti proceda? Ce faci atunci cand unul din voi nu isi doreste sa participe la un anumit eveniment? Perioada de dinainte de casatorie este ideala pentru a vedea cum veti functiona impreuna.

Boala

Bineinteles, nimeni nu isi doreste sa se confrunte cu probleme de sanatate. Cu toate acestea, este esential sa fiti alaturi unul de altul, la bine si la rau. Ai putea ramane surprinsa insa de modul in care partenerul tau se poarta atunci cand esti bolnava. Este alaturi de tine, iti aduce o pastila atunci cand ai nevoie? Tu ii poti aduce lui alinare atunci cand nu se simte bine? Aceste momente va pot apropia mai mult sau, dimpotriva, va pot face sa va puneti semne de intrebare cu privire la relatia dintre voi.

Foto: depositphotos.com