5 idei de salate calde care te vor convinge sa renunti la supa

Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
14 dec. 2019

Daca vara ne e mult mai usor sa apelam la salate cu o mai mare regularitate, toamna tindem sa ne indreptam atentia mai des catre supe calde, tocanite si feluri de mancare pregatite la slow cooker.

Doar ca sa renunti la salate nu e cea mai buna idee pentru sanatatea ta si pentru diversitatea meniului tau. Mai ales cand ai la dispozitie retete de salate calde ce concureaza cu succes cu cea mai energizanta supa.

In plus, nu uita ca atunci cand alegi o salata, alegi sa consumi legumele in starea lor naturala, sa le simti textura si sa te bucuri de intregul lor aport nutritional. Mai ales daca alegi salatele Agriro Fresh, care nu au rival in materie de prospetime si de combinatiile inedite de frunze, care te imbie sa-ti lasi creativitatea sa iasa la joaca si sa creeze diverse retete imbietoare si delicioase.

Te sfatuim sa-ti colorezi meniul cu aceste idei de salate ce contin cele mai delicioase mixuri Agriro Fresh, pe langa ingrediente clasice de toamna.Garantam ca pot inlocui cu succes supa cu care te delectezi de obicei seara, la cina.

Salata cu naut crocant, conopida la abur si sfecla rosie

Ca baza pentru aceasta reteta, te sfatuim sa optezi pentru Salata Siciliana de la Agriro Fresh, ce contine radichio rosso, valeriana, iceberg si baby spanac. Adauga nautul tras in tigaie cu un pic de ceapa si un catel de usturoi, conopida impartita in florete si gatita la abur si sfecla rosie coapta in folie cu un pic de ulei si cimbru. Amesteca bine toate ingredientele si asezoneaza cu ulei de masline, un dressing de mustar si cateva migdale.

Salada cu morcovi copti, pastarnac si crutoane

Inainte de a asambla salata, feliaza morcovii si pastarnacul si coace-i in cuptor cu doua linguri de ulei de masline si mirodeniile preferate. Dupa ce sunt gata, umple un bol cu Salata Monte Carlo de la Agriro Fresh, ce are in compozitie rucola, baby spanac si busuioc, adauga morcovii si pastarnacul si un pumn de crutoane calde din paine de secara integrala. Prospetimea frunzelor de salata va fi bine pusa in valoare de un dressing lejer din otet de mere si suc de lamaie.

Salata calda cu fenicul si farro

Aceasta salata satioasa merge perfect cu peste la gratar. Poti folosi orz in loc de farro, dar timpul de gatire va varia. Daca vrei sa pregatesti rapid salata, iti recomand sa pregatesti cerealele din avans si sa le incalzesti un pic la cuptor inainte. Amesteca Salata Fantasia de la Agriro Fresh (contine baby spanac si mizuna rosie si mizuna verde) cu o cana de farro cald, adauga cativa bulbi de fenicul feliati subtire si asezoneaza cu coaja rasa de lamaie, o vinegreta clasica si cativa fulgi de chilli.

Salata cu varza de Bruxelles, nuci trase in tigaie si branza Gorgonzola

Branza Gorgonzola are un gust foarte intens si pregnant, asa ca te sfatuiesc sa o combini cu Salata Egipteana de la Agriro Fresh, ce are in compozitie pan di zucchero, morcovi julien si indivia riccia. Prajeste nucile in tigaie timp de 2-3 minute cu un pic de ulei de masline si adaugate peste baza de salata. Rade varsa de Bruxelles peste, presara branza zdrobita si sucul de la o lamaie. Daca ai prin casa, poti adauga si cateva felii de para dulce, pentru ca mixul de arome va fi cu adevarat imbatator!

Salata cu ciuperci la cuptor, linte si ceapa murata

Pentru aceasta minuntatie plina de arome contrastante, ai nevoie de Salata Tango de la Agriro Fresh (latughino rosso, latuga bowl si valeriana), o mana de ciuperci gatite la cuptor sau la abur, linte crocanta (noi o pregatim in wok, cu un pic de ulei si boia de ardei dulce) si ceapa murata. Secretul sta si in alegerea dressingului! Pentru aceasta reteta merge de minune unul de ierburi aromate – patrunjel, menta, rozmarin si busuioc – ulei de masline si otet de vin. Inainte de servire, adauga si cateva capere pentru un plus de gust. Pofta buna!

Foto: Marius Dragne