Barcute de zucchini, umplute cu quinoa si naut

Alina Dragne1
De Alina Dragne
19 mart. 2019

Usor de preparat si super delicios, perfect pentru o cina usoara si sanatoasa, insa super hranitoare.

Care este diferenta dintre dovlecel si zucchini? Ei, bine, ambele legume sunt doar varietati ale aceleiasi specii. Formele difera, pot fi rotunde sau ovale. Culorile sunt si ele variate, de la galben la verde, cu sau fara dungi. Mici diferente sigur ca exista, de exemplu cantitatea de apa, dar din punct de vedere nutritional sunt cam la fel.

Ceea ce vreau sa spun, de fapt, este ca puteti inlocui in reteta zucchini cu dovlecel romanesc fara probleme. Chiar daca textura este diferita, deliciul este acelasi.

Noua ne place la nebunie acest preparat, pentru ca este usor si totodata satios si hranitor, si chiar foarte satisfacator, pentru ca legumele sunt „imbogatite” cu gustul cremos de branza feta – si cine nu adora branza feta? Combinatia cu zucchini este absolut speciala!

Spaghete de zucchini cu pesto, reteta fara foc

Ingrediente:

4 zucchini medii

2 linguri ulei de masline

2 cani quinoa fiarta

1 cana naut fiert

1 cana rosii cherry

1/2 cana branza feta

sare si piper

sucul de la 1/2 lamaie

1 lingurita busuioc uscat

Spaghete din zucchini cu rosii cherry si feta, o alternativa excelenta pentru paste

Mod de preparare:

Taiem cei 4 zucchini pe jumatate si cu o lingurita scobim pulpa de la mijloc. Preincalzim cuptorul la 200 grade Celsius si tapetam o tava cu hartie de copt.

Masam barcutele de zucchini cu ulei de masline, sare, piper si ii punem intr-o tava in cuptorul preincalzit. Ii coacem timp de 10-15 minute. Nu trebuie sa se inmoaie prea mult, trebuie sa ramana fermi ca sa tina compozitia.

Intr-un bol amestecam quinoa fiarta, nautul fiert, rosiile cherry taiate pe jumatate, suc de lamaie, putin ulei de masline si branza feta sfaramata. Asezonam cu sare si piper, dupa gust.

Umplem barcutele de zucchini cu compozitia de quinoa, presaram busuioc uscat pe deasupra si savuram.

Spaghete din zucchini cu creveti si vin alb

Foto: Marius Dragne