Briose vegane cu cappuccino

briose vegane
1
De Ioana Marosan
26 ian. 2019

Aceste briose vegane cu cappuccino vor fi un adevarat deliciu pentru toti iubitorii de cafea.

Stratul delicios de ciocolata se combina perfect cu structura aerata a cremei din nuci caju, pentru a compune perfect una dintre cele mai rafinate retete de briose vegane cu cappuccino.

Briose cu ciocolata si pulbere proteica – Gustarea perfecta de savurat dupa sala

Ingrediente pentru briose vegane cu cappuccino:

-250 gr. de ciocolata neagra, cu minim 70% cacao

-140 gr nuci caju, inmuiate in apa peste noapte;

-90 ml smantana de cocos;

-3-4 linguri de sirop de artar;

-3-4 lingurite de ness;

-cateva picaturi de esenta de vanilie (optional);

-1 lingura de cacao sau fulgi de ciocolata pentru decorat (optional).

Fursecuri americane innecate in ciocolata

Mod de preparare:

Pentru baza de ciocolata se topesc la bain marie 200 gr de ciocolata neagra si apoi, cu ajutorul unei linguri, se tapeteaza fundul si peretii fiecarei forme de hartie, dupa aceea formele se introduc la congelator pentru 15 minute.

Pentru stratul de “lapte” se iau 35 de gr. de nuci caju si se pun in blender, impreuna cu 3 linguri de sirop de artar si 90 de ml de smantana de cocos. Se amesteca pana se obtine o compozitie creamoasa si catifelata.

Dupa ce prima transa de nuci caju a devenit foarte cremoasa, se adauga pe rand si celelalte 3 transe si se repeta procesul pana cand se obtine o compozitie cremoasa de fiecare data. Daca este necesar, mai poti sa adaugi 1 lingura de sirop de artar si cateva picaturi de esenta de vanilie.

Pentru stratul de cafea se topesc cele 50 de gr de ciocolata neagra ramasa la bain marie. Dupa ce s-a topit ciocolata, se indeparteaza de pe foc dar se tine in continuare deasupra vasului cu apa calda. Se adauga 120 de ml din amestecul de crema de nuci caju, apoi se pune nessul intr-o lingura cu apa calda, se dizolva si se adauga in compozitie si se amesteca bine.

Se lasa la racit, amestecand din cand in cand pentru a impiedica formarea unei pojghite tari deasupra. Se scot de la congelator formele de hartie tapetate cu ciocolata si se umplu pana la jumatate cu stratul de cafea. Deasupra se pune stratul de lapte si apoi se pun la congelator, timp de 1-2 ore, ca sa se raceasca.

Budinca de chia cu ciocolata si nuci caju

Foto: Instagram – Lazy Cat Kitchen