Cartofi dulci copti, cu naut si sos tahini

Alina Dragne1
De Alina Dragne
17 nov. 2018

Il vedem la raft printre alte legume traditionale, dar rareori il si punem in cosul de cumparaturi.

Vorbesc despre cartoful dulce, acest fratior al banalului cartof alb, dar mult mai bogat in nutrienti decat acesta.

Cartoful dulce este foarte versatil, iar dintre toate beneficiile lui as mentiona ca este foarte bogat in antioxidanti, o sursa foarte buna de carbohidrati, ajuta tractul digestiv si este indicat in tratarea simptomelor legate de stres.

Astazi va propun o reteta pentru pranz sau cina, atat de delicioasa ca abia am reusit sa facem poze de pofta.

Ingrediente pentru cartofi dulci copti umpluti cu naut si sos tahini:

4 cartofi dulci medii, taiati pe jumatate

2 lingurite ulei de cocos

2 cani naut fiert

1 lingurite chimion

½ lingurita ghimbir proaspat razuit

¼ lingurita coriandru macinat

1 lingura sos tamari

½ lingura sos dulce acrisor (sau picant, dupa gust)

Pentru sos:

¼ cana tahini

Sucul de la 1 lime

2 linguri sos tamari

2-3 linguri apa calda, daca sosul e prea gros

Pentru decor:

ceapa verde tocata

seminte de susan

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Pregateste o tava cu hartie de copt si pune cartofii dulci, cu partea taiata in jos. Coace cartofii timp de 25 minute.

In acest timp, incalzeste uleiul de cocos intr-o tigaie si caleste nautul impreuna cu toate condimentele timp de 5 minute.

Pentru sos, incorporeaza usor in tahini sucul de lime si sosul tamari. Completeaza cu apa calda pana ajungi la consistenta dorita.

Aseaza cartofii pe o farfurie, pune deasupra nautul condimentat, sosul tahini obtinut, ceapa verde si semintele de susan. Savureaza!

Foto: Marius Dragne