Hummus cu sos tzatziki – un aperitiv racoros si aromat

hummus cu sos tzatziki
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
20 nov. 2018

Aceasta varianta de hummus cu sos tzatziki este una dintre cele mai bune retete pe care le-am incercat pana acum. O sa iti incante papilele gustative si te va duce cu gandul la Grecia insorita!

Daca iti place tzatziki si daca iti place hummus-ul, atunci cu siguranta acest hummus cu sos tzatziki va deveni preferatul tau. Este foarte proaspat, cu multa savoare si nu este asa de acru cum este sosul tzatziki.

Ingrediente pentru hummus cu sos tzatziki:

130 de grame de naut de la conserva, scurs de zeama;

1/2 ceapa galbena;

1 1/4 lingurite de sare;

2 catei de usturoi;

1 lingura pe pasta tahina;

2 linguri de iaurt grecesc;

1 lingura de suc de lamaie;

2 linguri de marar proaspat, tocat;

1/2 de castravete Fabio, dat pe razatoare;

1 lingura de ulei de masline extravirgin;

Sare si piper.

Mod de preparare:

Boabele de naut se pun la fiert in apa cu sare si cu jumatatea de ceapa si se fierb timp de 3 ore. Se scurg, pastrandu-se o cana din apa in care au fiert.

Castavetele se pune intr-o strecuratoare, impreuna cu un praf de sare si se lasa timp de cateva ore ca sa se scurga cat mai multa apa din el.

Boabele de naut se usuca bine cu ajutorul unui prosop de hartie si apoi se pun in vasul robotului de bucatarie, impreuna cu cei 2 catei de usturoi si cu 1 lingura din apa in care a fiert nautul. Se mixeaza bine timp de 2 minute.

Se adauga apoi restul ingredientelor, in afara de castravete si de uleiul de masline, si se amesteca inca un minut pana la omogenizare.

Fara sa opresti robotul, adauga incet uleiul de masline si apoi treptat cate 1 lingura de apa in care a fiert nautul, pana cand amestecul ajunge la consistenta dorita. Apoi se adauga castravetele, se amesteca bine si se asezoneaza dupa gust.

Foto: Shutterstock.com