Placinta cu mere ca la mama acasa

placinta cu mere
1
De Ioana Marosan
9 oct. 2018

Nu-i asa ca iti aminteste de toamna si de copilarie? Cine nu adora placinta cu mere ca la mama acasa?

Ne plac mai mult serile racoroase de toamna daca le petrecem alaturi de cei dragi si savurand impreuna o bucata de placinta cu mere ca la mama acasa. Este un rasfat pe care nimeni nu ar trebui sa si-l refuze din cand in cand, cu atat mai mult cu cat poti sa faci acasa aceasta reteta simpla si foarte gustoasa.

Mirosul de mar copt amestecat cu scortisoara care invaluie toata bucataria ne da o stare de bine si ne duce imediat cu gandul la zilele senine ale copilariei.

Daca vrei sa pepari un desert cu fructe de sezon, atunci merele, dovleacul, perele si prunele se numara printre cele mai porivite pentru dulciuri coapte. Aroma lor devine mai intensa, la fel cum dulceata se intensifica, transformand un fruct banal intr-un desert divin.

Singurul ingredient pe care trebuie sa-l inlocuiesti daca vrei sa obtii un desert mai sanatos este zaharul alb rafinat. Gustul placintei nu va avea de suferit, ba din contra, va capata o aroma usor caramelizata daca folosesti zahar de nuca de cocos. Acesta are un indice glicemic mai mic si nu genereaza fluctuatii bruste ale glicemiei.

Ingrediente pentru placinta cu mere ca la mama acasa:

2 foi de aluat de foietaj cumparat, decongelat dupa instructiunile de pe pachet

1,5 kilograme de mere razuite

1 lingurita de scortisoara

3-4 linguri cu zahar de cocos

O lingura cu unt

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se decongeleaza la temperatura camerei, respectand instructiunile de pa pachet.

Merele se dau prin razatoare, se scurg bine de zeama, dupa care se amesteca cu zaharul de cocos și scortisoara.

Untul se topeste intr-o cratita si se adauga merele la calit timp de 10 minute. Se lasa la racit.

Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade Celsius si se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Se asaza prima foaie de foietaj, se inteapa cu furculita din loc in loc, dupa care se intinde uniform stratul de mere. Deasupra de asaza cealalta foaie, se inteapa cu furculita si se introduce tava la cuptor timp de 40-45 de minute.

Ca sa se rumeneasca poti sa ungi foaia de sus cu putin lapte sau ou batut.

Foto: Shutterstock.com