Supa de fasole satioasa, ca in Toscana

Teodora Tirca1
De Teodora Tirca
25 oct. 2019

E vremea perfecta pentru o supa care sa te incalzeasca – si nu-i asa ca iti era dor de o fasole gustoasa si satioasa?

Este raspunsul pentru dilema „Noi ce mancam diseara?”, pentru ca se face simplu, e suficient de usoara, insa in acelasi timp si satioasa, asa ca te va satisface negresit.

Aceasta reteta din Toscana e destul de asemanatoare cu ciorba noastra de fasole traditionala, dar e ceva mai sanatoasa, avand in vedere ca nu contine afumatura. E si o optiune comoda, pentru ca cel mai probabil ai deja in casa toate ingredientele. E ideala in cazul in care nu mananci carne, insa chiar si un carnivor o va adora, pentru ca este foarte satisfacatoare.

Minestrone de fasole la slow cooker

Secretul unei supe de fasole gustoase este gatitul la foc mic. Lasa fasolea la inmuiat cu o seara inainte, apoi pune-o la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, scurge fasolea si pune o alta apa.

Ingrediente:

– o cana de fasole alba (in functie de cate portii vrei sa gatesti)

– 2 morcovi taiati rondele

– o ceapa

– 1 legatura de telina

– o mana de baby spanac

– cateva frunze de kale

– oregano

– cimbru uscat

– parmezan

Mod de preparare:

Pentru ca supa ta sa iasa foarte gustoasa si sa aiba acea aroma specifica Toscanei, trebuie sa sotezi mai intai legumele cu putin unt clasic sau unt de cocos. Soteaza impreuna morcovul, ceapa si telina adaugand si putin oregano deasupra. Fa toata aceasta operatiune intr-o tigaie adanca, si nu uita ca in prima faza sa adaugi putina apa si sa pui capac deasupra.

Cand boabele de fasole sunt aproape fierte, scoate o parte din ele (un pumn) si paseaza-le, apoi adauga-le inapoi in oala. Acest lucru va conferi textura, „greutate” si gust supei. Apoi adauga in oala cu fasole legumele sotate si amesteca pana ce toate ingredientele se armonizeaza.

Salata de fasole verde cu busuioc, otet balsamic si parmezan

A sosit momentul sa pui frunzele de spanac si de kale, care vor conferi o textura interesanta supei, dar si un aspect atragator. Aceasta este probabil cea mai mare diferenta dintre ciorba noastra clasica de fasole si versiunea italienilor.

La final, adauga in oala putin ulei de masline, cimbrul uscat si putin parmezan. Mmm, nu te vei putea opri din mancat!

Foto: Instagram/@bluebirdkisses