Supa de rosii cu tortellini

Roxana Dobrita1
De Roxana Dobrita
20 nov. 2019

Aceasta supa cremoasa de rosii cu tortellini este incredibil de usor de facut si va satisface toate gusturile!

E sezonul supelor si ciorbelor, asa ca e timpul sa testezi retete noi, rapide si usoare. Varianta pe care ti-o propunem noi iti va placea cu siguranta pentru ca se bazeaza pe ingrediente pe care sigur le ai deja prin camara.

In plus, e perfecta pentru serile racoroase, cand ai nevoie de ceva gustos, care sa te incalzeasca. Serveste cu Parmezan ras si paine de casa (poate si un pahar de vin rosu…) si nu vei mai avea nevoie de nimic la cina.

Supa de fasole satioasa, ca in Toscana

Ingrediente pentru supa de rosii cu tortellini:

-3 linguri ulei de masline organic (pentru o textura mai bogata, foloseste 2 linguri de ulei si 1 lingura de unt)

-1/4 lingurita fulgi de ardei iute (optional)

-1 ceapa mare tocata marunt

-2 catei de usturoi

-4 can de stock de gaina (ar fi ideal sa folosesti supa de oase – are o aroma deosebita si multe beneficii pentru sanatate)

-2 cani de rosii zdrobite

-2 linguri de busuioc proaspat (daca nu ai, nu folosi busuioc la plic, nu are acelasi gust; mai bine nu mai pui deloc)

-1 lingurita condimente italiene

-1 lingurita sare

-1/2 lingurita piper negru

-1 1/2 lingurite zahar

-3/4 cana smantana

-500g tortellini cu branza (sau orice alt tip ai prin casa – si cei cu spanac sau carne sunt deliciosi in aceasta combinatie)

-2 cani spanac proaspat

-parmezan ras

Supa cremoasa de porumb cu bacon si oregano

Mod de preparare:

Intr-o oala mare, pune la foc mediu uleiul de masline, adauga fulgii de ardei iute si ceapa si gateste pana ce toate ingredientele s-au inmuiat. Adauga usturoiul si mai gateste aproximativ 1 minut.

Adauga stock-ul de gaina si rosiile zdrobite, mareste focul si gateste pana ce mixtura ajunge la punctul de fierbere. Adauga condimentele, apoi redu focul si lasa totul la fiert 30 de minute.

Ia oala de pe foc si las-o sa se raceasca usor timp de 10 minute. Apoi mixeaza tot amestecul la robotul de bucatarie sau la blender, pana ce obtii o consistenta fina si cremoasa.

Pune din nou supa pe foc, adauga smantana si mai lasa la foc mic timp de 10 minute. Adauga tortellini si mai gateste totul inca 5-8 minute. Nu mai mult, pentru ca altfel tortellini se vor dezintegra. Adauga si spanacul si mai lasa pe foc 2-3 minute sau pana ce spanacul s-a inmuiat.

Transfera in boluri, rade parmezan din belsug si serveste!

Foto: Instagram – @bakerbynature