Salata de fasole verde cu busuioc, otet balsamic si parmezan

Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
6 apr. 2019

Pentru ca a venit primavara si pentru ca verdele este culoarea predominanta a acestui anotimp, iti recomand sa incerci salata de fasole verde cu busuioc, otet balsamic si parmezan.

Este delicioasa, proaspata, plina de arome, este foarte usor de pregatit si ai nevoie doar de cateva ingrediente.

Cea mai rapida salata pe care o poti lua usor cu tine la birou

Ingrediente pentru salata de fasole verde cu busuioc, otet balsamic si parmezan:

-750 gr. de fasole verde, curatata si taiata in bucati potrivite ca lungime;

-sare;

-60 gr. de ceapa rosie, taiata cubulete;

-2 linguri de otet balsamic;

-4 linguri de ulei de masline;

-90 gr. de busuioc proaspat, tocat;

-90 gr. de parmezan, proaspat razuit;

– piper negru, proaspat rasnit.

Salata rapida cu nuca, rodie si branza de capra

Mod de preparare:

Ceapa se taie cubulete, apoi se pune intr-un bol cu apa pentru a mai indeparta din iuteala. Se tine in apa pe tot parcursul procesului de pregatire a salatei.

Se ia o oala mare si se umple cu apa, apoi se adauga sare si se aduce la punctul de fierbere.

Cand apa a inceput sa fiarba, se adauga fasolea si se lasa timp de 2 minute sau pana cand incepe sa se patrunda, dar este in continuare ferma.

Cat timp fasolea este la fiert, se pregateste un vas cu apa foarte rece, eventual poate sa contina si cuburi de gheata. Dupa ce fasolea s-a gatit, se scoate din apa fierbinte cu ajutorul unei spumiere si se pune in apa rece, pentru a intrerupe procesul de gatire.

Dupa ce s-a racit se scoate din apa si se scurge bine. Poti sa faci acelasi lucru si cu ceapa rosie.

Se ia un castron mare in care se amesteca impreuna fasolea, ceapa rosie, otetul balsamic si parmezanul. Se stropesc cu ulei de masline si se amesteca din nou, apoi se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Se pastreaza la rece pana cand se serveste.

Ingrediente cheie pentru o salata satioasa, ce te ajuta sa slabesti rapid

Foto: Shutterstock.com