Salata cu portocale si nuci pecan, un adevarat rasfat culinar!

1
De Daniela Mitran
2 ian. 2020

Mesele de sarbatori sunt delicioase, insa nu sunt cea mai buna optiune cand vrem sa urmam un plan de slabit. Din moment ce trebuie sa avem grija si de sanatate, si de silueta, iti propun sa renunti la mancarurile grele si sa optezi pentru o salata bogata in nutrienti si vitamine!

Iti doresti sa incerci o reteta pe care sa o prepari in doar cateva minute? Iti propun sa prepari aceasta delicioasa salata cu portocale si nuci pecan!

Este un adevarat rasfat culinar si o adevarata incantare!

Te vei bucura de toate beneficiile pe care le contin ingredientele alese cu grija si nu va mai trebui sa-ti faci griji in privinta kilogramelor.

Cum sa prepari salata cu portocale si nuci pecan

Pentru aceasta salata absolut delicioasa ai nevoie de doar cateva ingrediente. Sunt sigura ca ai deja multe dintre ele in casa, asa ca poate nu va fi necesar sa mergi la cumparaturi.

Daca nu ai nuci pecan in stoc, poti sa le inlocuiesti cu nucile traditionale. Sunt la fel de hranitoare, gustoase si sanatoase!

Timpul de preparare este de cel mult 15 minute, asa ca vei avea parte si de momentele de relaxare la care visezi.

Ingrediente

  • ulei de masline
  • cateva bucati de fenicul
  • 4 portocale rosii sau galbene
  • 1 pachet mix de salata
  • 1 conserva de boabe de fasole alba
  • 100 grame nuci pecan
  • 50 grame stafide
  • 1 legatura usturoi chinezesc
  • sare
  • piper
  • 1 lingura de miere
  • 2 linguri de otet rosu
  • 1 lingurita de scortisoara
  • piper cayenne (optional)
  • 1 lingura apa

Mod de preparare

Primul pas este sa prepari termic feniculul. Dupa ce l-ai curatat, spalat si taiat in felii subtiri, adauga-l in tigaie impreuna cu putin ulei de masline.

Timpul de preparare este de cateva minute. Iti recomand sa folosesti o lingura de lemn pentru a amesteca cu grija feliile de fenicul. Soteaza-le pana cand capata o culoare usor aurie spre margini.

Dupa ce sunt gata, transfera-le intr-un bol si adauga putina sare si piper peste ele.

Spala frunzele de salata si inlatura excesul de apa cu ajutorul unui prosop de bucatarie.

Aranjeaza frunzele intr-un bol sau pe o farfurie, apoi presara boabele de fasole, nucile pecan si feliile de portocale rosii.

Nu va fi necesar sa folosesti toata cutia de fasole.

Adauga apoi feliile de fenicul, usturoiul verde si stafidele.

Inainte sa adaugi dressingul pentru salata, adauga putin ulei de masline peste ingrediente.

Toarna deasupra dressingul pentru salata. Iti recomand sa amesteci toate ingredientele intr-un bol, apoi sa ajustezi gustul.

Pentru dressing trebuie sa amesteci otetul rosu cu putina apa, miere, scortisoara si condimente (sare, piper si scortisoara dupa gust).

Foto: Getty Images.