Tort cu ciocolata si bere Guinness

tort cu ciocolata si bere
Ioana Marosan1
De Ioana Marosan
7 apr. 2019

Nigella Lawson este binecunoscuta pentru deserturile sale delicioase, dar care sunt simplu de preparat. Tortul cu ciocolata si bere Guinness nu face exceptie de la acesta regula.

Iar daca iti place si berea, atunci vei avea parte in acelasi timp si de un desert foarte bun si de un strop de bere englezeasca.

Tort cu lamaie si afine, un rasfat numai bun pentru acest weekend

Ingrediente pentru tort cu ciocolata si bere Guinness:

Pentru blat:

-250 ml. bere Guinness;

-250 gr. unt nesarat;

-7 gr. pudra de cacao;

-400 gr. zahar alb;

-150 gr. smantana;

-2 oua mari;

-1 lingura de extract de vanilie;

-275 gr. faina alba;

-2 1/2 lingurite de bicarbonat de sodiu.

Pentru topping:

-300 gr. crema de branza;

-150 gr. zahar pudra;

-2 lingurite de faina de porumb;

-125 ml. de frisca.

Tortul favorit al lui Elvis Presley, un adevarat deliciu

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. Se ia o forma de prajituri rotunda, cu diametrul de 23 de cm si se unge cu unt.

Se ia o oala mare, in care se pune berea Guinness, se adauga untul, feliat sau in bucati, si se incalzeste treptat, pana cand untul se topeste. Se adauga cacaoa si zaharul. Ouale se bat impreuna cu smantana si extractul de vanilie si se adauga peste amestecul de bere si unt, apoi se incorporeaza faina si bicarbonatul de sodiu.

Se obtine un aluat relativ lichid, care se toarna in tava de copt tapetata cu hartie si unsa cu unt si se da la cuptor pentru 45-60 de minute. Cand este gata, se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet in tava, pentru ca are o consistenta destul de moale.

Dupa ce s-a racit, se pune pe un platou intins sau pe un suport de tort si se trece la prepararea toppingului. Crema de branza se bate usor pana cand devine catifelata, apoi se adauga zaharul pudra si faina de porumb si se amesteca bine pana cand se incorporeaza.

Daca folosesti frisca, aceasta se adauga si apoi se amesteca pana cand se obtine un melanj tartinabil. Amestecul obtinut se intinde neregulat pe deasupra blatului, incercand sa obtii varfuri de topping asemanatoare unor varfuri de munte.

Tort de morcovi raw cu crema de branza din nuci caju

Foto: Shutterstock.com