Tortul favorit al lui Elvis Presley, un adevarat deliciu!

tortul favorit al lui elvis presley
Alice Moisescu1
De Alice Moisescu
16 ian. 2019

Cand ai pofta de un desert lejer si aromat, care sa-ti aduca aminte de vara, incearca tortul preferat al marelui Elvis Presley. Vei intelege de ce i-a placut asa de mult!

Un lucru stim sigur! Elvis Presley a fost faimos pentru doua aspecte: pentru muzica lui care a schimbat istoria si pentru poftele lui culinare.

Gasesti mai jos reteta faimosului tort pe care bucatarul lui Elvis il pregatea cel mai des pentru celebrul rocker: o combinatie mortala de ananas si vanilie.

Tortul favorit al lui Elvis Presley, o explozie de arome proaspete

Ingrediente pentru tort cu ananas si vanilie:

Pentru blatul de tort

– 1 compot de ananas

– 6 oua

– 180 g zahar

– 180 g faina

– 1 cana lapte

– 1 cana zahar

– 30 ml ulei

– 1 praf de sare

– 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru glazura

– crema de branza la temperatura camerei

– 1/2 cana unt la temperatura camerei

– 1 cana zahar

– 1/2 cana nuci pecan maruntite (optional)

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele pentru blatul de tort (in afara de compotul de ananas si zaharul) intr-o oala mare si amesteca totul bine cu mixerul. Toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si las-o la cuptor timp de 30-35 de minute sau pana ce se aureste si trece testul scobitoarei.

In timp ce se pregateste blatul, pune ananasul zdrobit (cu tot cu sucul din compot) si zaharul intr-o oala mica, la foc mediu, amestecand constant pana ce incepe sa fiarba si zaharul se dizolva.

Dupa ce tortul e gata, foloseste o furculita pentru a-l gauri peste tot. Cat inca e fierbinte, toarna sosul de ananas si intinde-l uniform.

Amesteca untul cu crema de branza cu un mixer, adaugand zaharul treptata si nucile pecan maruntite. Intinde glazura peste topping-ul de ananas si decoreaza cu frisca si bucati de pecan sau de ananas, dupa preferinte.

Se serveste rece.

Bon appetit!

Foto: Shutterstock.com