6 obiceiuri aparent inofensive, dar care iti imbatranesc creierul

1
De Cristina Tudor
24 feb. 2024

Ca si corpul nostru, creierul ni se schimba odata cu inaintarea in varsta.

Cu cat imbatranim, cu atat este mai dificil sa ne amintim informatii, cum ar fi numele unui restaurant la care am fost sau unde am pus cheile. Sau poate dura mai mult sa invatam ceva nou.

Dar vestea buna este ca avem de fapt mult control asupra mentinerii sanatatii creierului nostru si prevenirea imbatranirii premature si totul incepe cu obiceiurile zilnice.

Iata cateva lucruri aparent inofensive, dar care ne imbatranesc creierul:

 

1. Nu ai parte de suficienta interactiune sociala

De la munca de la distanta, la venirea pe lume a unui copil sau la pensionare, exista multe situatii in viata care ne pot face socializatul o misiune aproape imposibila. „Este atat de comun in cultura noastra sa ne pierdem lent reteaua sociala pe masura ce trecem prin viata”, a spus dr. Zaldy Tan, directorul programului de imbatranire sanatoasa la Cedars-Sinai, pentru huffpost.com.

„Trebuie sa avem o anumita retea sociala la care sa apelam ori de cate ori avem nevoie – sau chiar daca nu credem ca avem nevoie.”

Asadar, cum impacteaza socializarea creierul? „De fiecare data cand intalnim pe cineva nou… facem o noua conexiune in creierul nostru intre celulele cerebrale”, a explicat Tan. In plus, s-a demonstrat ca o retea sociala puternica imbunatateste starea de spirit, ceea ce este legat de sanatatea creierului nostru. (Depresia este unul dintre factorii de risc pentru dementa.) Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: freepik.com