6 semne ale imbatranirii premature a organismului

1
De Alice Moisescu
4 mai 2019

Caderea parului sau dereglarile hormonale pot fi doar doua din semnele pe care organismul le transmite atunci cand stilul de viata accelereaza procesul de imbatranire.

Conform brightside.me, rata de imbatranire depinde in mare parte de factorii externi, doar 20% din proces fiind pus pe seama geneticii.

Asadar, corpul poate suferi un proces accelerat de imbatranire din cauza unui stil de viata nesanatos.

Varsta biologica a unei persoane are un impact major asupra aspectului sau fizic, acesta fiind si motivul pentru care oamenii de aceeasi varsta pot parea mai tineri sau mai batrani decat sunt de fapt.

Trucuri anti-imbatranire pe care le-am invatat de la celebritati care au peste 40 de ani

6 semne ale imbatranirii premature a organismului
1. Tulburari ale somnului

Lipsa somnului are numeroase cauze, cea mai importanta dintre acestea fiind strans legata de imbatranire. Acest lucru este provocat de nivelul crescut de cortizol, care poate provoca anxietate in timpul somnului.

2. Dereglari ale ciclului menstrual

O menstruatie neregulata poate indica instalarea prematura a menopauzei. Perioada medie de instalare a menopauzei este cuprinsa intre varstele de 45 si 55 de ani. Daca se intampla mai devreme de acest prag, acesta poate fi un semn de imbatranire prematura.

Motivele pentru care intarzie menstruatia si ce e de facut

3. Caderea parului

Un adult sanatos poate pierde in medie pe zi intre 50 si 125 de fire de par. Daca parul tau este din ce in ce mai rar sau in perie raman foarte multe fire… iarasi, acesta poate fi un semnal de alarma.

4. Pielea uscata

Semnele de imbatranire a pielii apar de obicei dupa varsta de 25 de ani. O dieta dezechilibrata, expunerea la soare fara protectie, nivelul ridicat de stres, fumatul sau consumul de alcool… toate acestea accelereaza procesul de imbatranire. Productia de colagen sscade, iar pielea isi pierde elasticitatea si aspectul hidratat.

4 Masti hidratante cu ulei de cocos: variante potrivite pentru pielea uscata

5. Aparitia pungilor de sub ochi

Pielea subtire din jurul pleoapelor este cea mai sensibila la influenta negativa a diferitelor tipuri de factori externi si interni daunatori, precum oboseala, lipsa somnului, stresul si razele UV. Cum previi? Dormi suficient, evita mancarea sarata si consuma multa, multa apa!

6. Lipsa energiei

Daca urcatul scarilor, mersul pe jos sau orice alta activitate fizica ce implica un minim de efort fizic reprezinta o greutate pentru tine… acesta poate fi un semn de imbatranire prematura. Dupa pragul varstei de 40 de ani, volumul muschilor incepe sa scada.

Aceste alimente sunt vinovate pentru lipsa ta de energie

Cum previi? Prin sport! Sau orice alta forma de activitate fizica regulata. Urca scarile in detrimentul liftului, mergi pe jos, iesi la alergat in parc!

Foto: Shutterstock.com