Acest aliment este un adevarat elixir anti-imbatranire. Contine colagen si nutrienti care ajuta articulatiile, pielea si intregul organism

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
10 sept. 2019

Bunicii nostri consumau frecvent supa de oase. Acestia foloseau intregul animal pentru gatit: piele, oase, maduva, cartilagii. Oamenii moderni ignora oasele si cartilagiile in favoarea carnii musculare care este mai putin nutritiva. Iata de ce e buna supa de oase si cum se prepara.

Supa de oase este una dintre cele mai bogate surse de nutrienti: o mare varietate de minerale, intr-o forma usor de absorbit (foarte multi oameni sufera de dezechilibre minerale si carente din cauza alimentatiei preponderent industriale si a degradarii solului). Aceasta mai contine colagen si alti agenti antiimbatranire, nutrienti care ajuta articulatiile, pielea, parul si intregul organism.

La ce e buna

Supa de oase este recunoscuta pentru rolul ei de a vindeca mucoasa intestinala. Se stie ca alimentatia moderna este inflamatorie si ca multi oameni au probleme intestinale. Este buna si pentru cei care au intoleranta la gluten (boala celiaca) sau care consuma mult gluten.

Sunt in curs cercetari privind rolul supei de oase in tratarea bolilor autoimune. Se stie ca cele mai multe boli autoimune incep cu problemele din intestin, iar permeabilitatea acestuia este una dintre cele mai frecvente atacuri autoimune din corp, fiindca exista pierderi de substante straine din intestin in fluxul sangvin.

In plus, supa de oase este buna si pentru sistemul imunitar, pentru buna functionare a creierului si a memoriei, impotriva stresului, impotriva frigului. Ajuta chiar si la reducerea celulitei.

Reintinereste tenul

Julia March, experta in lifestyle si frumusete, printre ai carei clienti se numara celebritati de la Hollywood, recomanda consumul supei de oase pentru a combate lipsa de fermitate si roseata tenului, informeaza dailymail.co.uk.

„Clientii mei au un ten mai putin inflamat, mai luminos si mai tonifiat dupa ce beau supa de oase. Aceasta repara, confera fermitate, intinereste si vindeca tenul”, a spus Julia March, care recomanda un consum de pana la trei cani de supa pe zi pentru imbunatatirea aspectului tenului.

Supa este preparata prin fierberea la foc mic a oaselor in apa, cu un strop de otet, care absoarbe substantele minerale, timp de cateva ore. In supa se pot adauga, de asemenea, legume si verdeturi.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.