Acest supliment alimentar impiedica absorbtia metalelor toxice in organism: de ce ai nevoie de el mai mult ca niciodata

1
De Teodora Tirca
29 iun. 2023

Metalele toxice sunt peste tot in jurul nostru – in alimente, imbracaminte si mediu.

In timp ce corpurile noastre sunt capabile sa elimine lent, dar sigur, aceste metale in timp, cu cat ne expunem mai mult la ele, cu atat acest proces devine mai lung si ne afecteaza sanatatea pe toate planurile. Cu toate astea, potrivit unei noi cercetari prezentata la reuniunea anuala a Societatii Americane de Microbiologie, exista un lucru pe care il poti face pentru a-ti ajuta organismul sa blocheze absorbtia metalelor toxice. Iata ce trebuie sa stii.

Cum afecteaza probioticele absorbtia metalelor toxice

Pentru acest studiu, cercetatorii de la Universitatea Penn State au dorit sa evalueze modul in care microbii din intestinul uman ar putea avea impact asupra absorbtiei metalelor toxice (cum ar fi mercurul) in comparatie cu absorbtia metalelor bune, cum ar fi fierul.

Pentru a face acest lucru, au analizat diferite bacterii intestinale, precum si determinantii genetici ai modului in care organismul interactioneaza cu metalele. Dupa cum noteaza intr-un comunicat de presa autorul principal al studiului, Daniela Betancurt-Anzola M.S., ei au cautat in special genomi care sa le permita bacteriilor sa transforme mercurul in forme mai putin toxice, relateaza MindBodyGreen.

Folosind un proces numit „secventiere metagenomica”, ei au studiat modul in care diferite bacterii umane si de soarece au raspuns la mercur si au folosit un probiotic pentru a detoxifica mercurul gasit in alimentatia umana. Acum lucreaza pentru a imbunatati acest probiotic, astfel incat pe viitor sa blocheze absorbtia metalelor periculoase.

7 motive ascunse pentru care te ingrasi in timpul postului intermitent, in loc sa slabesti

„Este un probiotic perfect pentru acest lucru, deoarece am aratat anterior ca functioneaza la oameni, iar acum il proiectam pentru a-l face si mai bun”, spune Betancurt-Anzola, adaugand: „Odata ajuns in interiorul intestinului, capteaza metilmercurul, apoi se stinge.”

Desigur, acest probiotic conceput in laborator nu este disponibil inca pentru consumatori, asa ca, intre timp, un regim de probiotice de calitate te-ar putea ajuta sa contracarezi macar partial absorbtia metalelor toxice. Cere-i medicului sau farmacistului o recomandare de probiotice echilibrate, care contin cel putin 1 miliard de bacterii vii per doza.

Corpul nostru este expus la multe elemente toxice in zilele noastre, iar metalele grele se afla printre cele mai daunatoare. Pe masura ce aflam mai multe despre sanatatea intestinala si despre modul in care aceasta afecteaza inclusiv functiile creierului, devine tot mai clar ca un microbiom infloritor ne poate sustine sanatatea pe toate planurile. Nu subestima niciodata problemele de stomac si digestie – oamenii de stiinta numesc sistemul nostru digestiv „al doilea creier”.

Foto: Instagram/@whitneyfransway