Aceste alimente contin un ingredient care distruge neuronii. Cei care il consuma des au risc crescut de dementa

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
1 nov. 2019

Un nou studiu realizat in Japonia a dezvaluit ce alimente pot creste riscul de a dezvolta dementa.

Este vorba despre produsele de patiserie, cea mai importanta sursa de grasimi trans.

Cercetarea a scos la iveala ca adultii care au un nivel crescur de grasimi trans, in sange, sunt mult mai predispusi sa dezvolte dementa, potrivit medicalnewstoday.com.

Exista doua surse primare de grasimi trans: naturale si artificiale. Grasimile trans naturale se gasesc, in cantitati mici, in produse lactate si in carnea provenita de la anumite animale. Grasimile trans artificiale sau acizii grasi trans sunt obtinute printr-un proces industrializat care presupune adaugarea de hidrogen uleiurilor vegetale pentru a le face solide-grasimi vegetale hidrogenate.

Cei care consuma des grasimi trans au un risc crescut de dementa
Potrivit Asociatiei Americane de Cardiologie, consumul de grasimi trans creste riscul de infarct, accident vascular cerebral si diabet de tip 2. Un nou studiu, publicat in revista medicala Neurology, a scos la iveala ca grasimile trans cresc riscul de dementa.

”Rezultatele acestui studiu, realizat in orasul Hisayama (Japonia) reprezinta inca un motiv sa evitam consumul de grasimi trans, pe cat de mult posibil,” a atras atentia coordonatorul studiului Toshiharu Ninomiya, profesor in departamentul de Epidemiologie si Sanatate Publica al Universitatii Kyushu, din Japonia.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.