Acupunctura reduce durerea de spate in cazul femeilor insarcinate, potrivit unui nou studiu

1
De Georgiana Dorobantu
25 nov. 2022

Acupunctura poate sa reduca semnificativ durerea de spate care afecteaza 90% dintre femeile insarcinate, potrivit unui studiu recent.

Tratamentul, derivat din medicina traditionala chinezeasca, poate fi o terapie eficienta pentru reducerea durerii, arata analiza mai multor studii efectuate de-a lungul anilor.

Cercetatorii considera ca este un tratament sigur pentru ca nu implica medicamente sau alte substante care pot fi nocive in timpul sarcinii.

Nu se stie exact cum functioneaza aceasta terapie, dar specialistii sunt de parere ca procesul implica eliberarea unor substante numite endorfine, cunoscute si ca „hormoni ai fericirii”.

3 trucuri care te ajuta sa adormi chiar si atunci cand esti stresata – de la un expert in neurostiinta

De asemenea, acupunctura creste circulatia sanguina la nivelul pielii si muschilor, ceea ce poate avea efect in reducerea intensitatii durerii.

Cercetatorii au verificat rezultatele a zece studii

In cadrul analizei, cercetatorii au verificat rezultatele a zece studii care au implicat 1040 de femeie, si ale caror rezultate au fost publicate intre anii 2000 si 2020. Aceste studii au fost realizate in Suedia, Marea Britanie, Statele Unite, Spania si Brazilia.

In cadrul a sapte studii au fost analizate rezultatele acupuncturii la nivelul corpului, iar trei studii s-au concentrat asupra acupuncturii auriculare, la nivelul lobului urechii.

Un nou studiu arata ca postul intermitent poate avea aceste efecte secundare periculoase

Echipa care a analizat rezultatele cercetatorilor efectuate de-a lungul timpului, din cadrul Spitalului pentru Medicina Traditionala din China, a descoperit ca noua studii arata ca acupunctura poate sa scada semnificativ durerea in timpul sarcinii.

„Acupunctura reduce semnificativ durerea si imbunatateste calitatea vietii in cazul femeilor care se confrunta cu dureri in partea inferioara a spatelui si dureri pelvine in timpul sarcinii”, au declarat cercetatorii, potrivit Daily Mail.

„Mai mult, acupunctura nu a avut niciun efect advers sau influenta asupra nou-nascutilor”, au adaugat oamenii de stiinta.

Insa acestia atrag atentia ca sunt necesare „studii la scara larga pentru a confirma aceste rezultate.”

Ce este acupunctura si ce poate trata?

Acupunctura este un tratament derivat din medicina traditionala chinezeasca. In cadrul terapiei, ace subtiri sunt infipte superficial in piele, in anumite zone ale corpului.

3 ceaiuri pe care sa le bei mai des in sezonul rece. Combinatiile de plante ideale pentru sanatatea femeilor

Cum functioneaza acupunctura?

Acupunctura occidentala se bazeaza pe stimularea unor senzori nervosi aflati sub piele sau la nivelul muschilor. In urma acestei stimulari organismul produce substante, printre care si endorfine, care au rolul de a reduce durerea. Este posibil ca aceste substante sa fie responsabile pentru efectele benefice care apar dupa acupunctura.

De obicei, acupunctura este folosita pentru a trata durerea cronica, migrenele, durerile de dinti, durerile articulare sau durerile postoperatorii.

Foto: depositphotos.com