Durerea de urechi in avion: de ce apare si cum o poti preveni. Sfat de la o asistenta medicala

1

O asistenta medicala a impartasit un sfat pentru a atenua durerile intense de urechi in timp ce te afli in avion, la decolare si aterizare.

Durerea de urechi in avion este ceva ce toata lumea a experimentat la un moment dat. Senzatia de congestie a urechilor este cauzata de modificarea presiunii aerului in timpul decolarii si aterizarii. Aceasta apare atunci cand trompa lui Eustachio, care face legatura intre urechea medie si partea din spate a gatului, se blocheaza.

In consecinta, unii calatori pot experimenta o pierdere partiala sau totala a auzului, in timp ce altii simt o durere surda sau ascutita.

Exista mai multe tehnici pentru a ajuta la ameliorarea acestei probleme deranjante.

Ce te poate ajuta

Mestecarea sau inghitirea: Mestecarea gumelor de mestecat sau a alimentelor sau inghitirea lichidelor poate ajuta la deschiderea tubului Eustachian si la egalizarea presiunii aerului din urechea mijlocie.

Utilizarea castilor de zbor: Castile de zbor pot ajuta la reducerea zgomotului din avion si la stabilizarea presiunii aerului din urechea medie.

Apa calda: Aplicarea unei comprese calde pe urechea afectata poate ajuta la relaxarea muschilor si la reducerea tensiunii.

Decongestionante nazale: Daca suferi de congestie nazala sau de o raceala, decongestionantele nazale pot ajuta la deschiderea tubului Eustachian si la reducerea disconfortului in urechi.

Valsalva maneuver: Aceasta este o tehnica care implica inchiderea gurii si a nasului si apoi incercarea de a expira aer prin nas. Aceasta poate ajuta la deschiderea tubului Eustachian si la egalizarea presiunii aerului din urechea mijlocie.

Ce fundament are expresia „te trage curentul”: chiar ne afecteaza aerul rece?

Cum poti scapa de durerea de urechi in avion – sfat de la o asistenta medicala

Charlotte Stanley, o asistenta medicala din Marea Britanie, sugereaza o abordare cu totul unica.

Stanley, care posteaza videoclipuri pe TikTok sub pseudonimul „the_ear_nurse”, a impartasit un videoclip despre cum pot calatorii sa evite durerile de urechi. Tot ce trebuie sa faci este sa inmoi un prosop de hartie in apa calda, sa-l pui intr-un pahar de plastic si apoi sa pui paharul peste urechi.

Videoclipul, care a fost vizionat de peste 900.000 de ori, explica modul in care functioneaza.

„Cere-i insotitorului de bord doua pahare de plastic cu prosoape calde de hartie. Crede-ma, vor sti exact ce le ceri.” Dupa ce asaza servetelele fierbinti pe fundul paharelor de plastic, Stanley le pune peste fiecare ureche, explicand cum va stabiliza presiunea din mijlocul urechii.

@the_ear_nurse #Airplaneearache sucks! #Earache in general sucks… My last version of this hack went viral but it was really nice to put it into practise & show you all in real time. It just makes it make sense. I did get some funny looks filming this though! 🤣 This is an #airhostest #flightattendant trick of the trade. Thanks to the lovely lady from #ryanair that new exactly what i was asking for when i asked for cups & hot paper towels. She even came back to ask me how i felt & if it worked 😊 Turns out we taught the lad she was working with somthing new 👌🏼 He had never witnessed this trick before. Maybe we ahve armed him with some earache fighting tools to help future sufferers 🙌🏼 It also works for #earache in general. #earacheremedy #earachehack #flying #flightpain #ryanair #traveltiktok #travelhack #parenthack ♬ original sound – The Ear Nurse

Cand avionul urca sau coboara rapid, schimba presiunea atat de repede incat trompa lui Eustachio adesea nu poate tine pasul”, a spus ea, adaugand ca trucul functioneaza pentru calatorii de toate varstele.

Cum poti scapa de frica de a zbura cu avionul? Trucuri care te ajuta sa te relaxezi!

Sute de internauti au urmarit videoclipul. Multi au spus ca abia asteapta sa il incerce.

„OMG!” Am o pierdere usoara a auzului si fac multe infectii ale urechii. Va multumesc foarte mult”, a scris un utilizator de Tik Tok.

Insotitorii de zbor au facut asta pentru mine in 1981!”, a comentat un alt utilizator.

„Acest truc functioneaza. Un insotitor de bord ne-a invatat asta cand baiatul meu de sase ani a avut o problema pe un zbor spre casa cu multi ani in urma”, a adaugat un altul.

Foto: depositphotos.com