Afectiunile neurologice grave pot fi prevenite consumand aceste alimente

1
De Monica Radulescu
12 oct. 2018

De fiecare data cand faci alegeri nesanatoase, nu te alegi doar cu kilograme in plus, ci si cu imbolnavirea organismului, iar pe termen lung creierul poate fi afectat.

Oricat de ciudat suna, multe probleme de sanatate ale creierului pornesc din… farfurie. Mai exact, din ceea ce alegem sa mancam. Pe termen lung, o dieta nesanatoasa, in mare parte procesata, ne poate imbolnavi. Tot mai multe studii leaga aparitia unor afectiuni ale creierului de alimentatia de zi cu zi.

Persoanele care consuma zilnic alimente procesate, bogate in zahar, sare si grasimi saturate au sanse mult mai mari sa sufere de depresie, anxietate, chiar si Alzheimer, comparativ cu cei care consuma aceste produse cu moderatie.

Sistemul digestiv este al doilea creier

Ce se intampla, de fapt? La prima vedere pare greu sa intelegem legatura dintre ceea ce mancam si creierul nostru. Insa organismul nostru mai are un creier dotat si el cu sistem nervos: intestinul, care este intr-o permanenta legatura cu sistemul nervos central.

Alimente benefice creierului

De aceea, stilul de viata echilibrat va tine departe toate probleme. Exista chiar cateva alimente care pot imbunatati functiile creierului:

Pestele

Pestele este unul dintre cele mai sanatoase, pentru ca are un continut ridicat de omega 3, care este hrana pentru creier.

Nucile

La fel de bogate in nutrienti sunt si nucile, care pot fi consumate in fiecare zi. Atentie cate mancati, pentru ca va pot ingrasa.

Cerealele integrale, fructele si legume

Din alimentatie nu trebuie sa lipseasca cerealele integrale, dar nici fructele. Merele, de exemplu, sunt o sursa bogata de antioxidanti, care cresc capacitatea de a memora. Dintre legume, varza, conopida, broccoli si varza de Bruxelles au un efect protector asupra sistemului nervos, dar si asupra sistemelor respirator si digestiv. Consumul de spanac asigura o activitate cerebrala buna, dar si un sistem imunitar functional.

Ouale

De asemenea, ouale contin proteine de cea mai buna calitate si pot fi consumate de 3-4 ori pe saptamana. Galbenusul de ou are un continut ridicat de vitamina B7 si lecitina si contribuie la imbunatatirea functiilor neurologice.

Foto: Shutterstock.com