6 alegeri simple care te intineresc cu 10 ani

1
De Cristina Tudor
8 apr. 2020

Longevitatea nu este decisa doar de gene, ci si de modul in care noi alegem sa traim.

Alegerea – o arma care ne poate fi de ajutor sau care ne poate rani.

Unele alegeri din viata noastra ne pot aduce mult bine. De aceea am ales sa discutam in articolul curent despre cateva alegeri care ne determina sa fim mai sanatosi, mai fericiti si sa traim mai mult.

6 alegeri pozitive care te intineresc cu 10 ani

Alege sa nu fumezi

Fumatul este in zilele noastre ca o moda la care tot mai multi oameni acceda, incepand cu copii aflati in preadolescenta chiar si culminand cu batranii… a caror pensie le permite.

Desi fumatul pare “cool”, este insa deosebit de nociv pentru sanatate. Fumatul nu doar scurteaza viata, ci strica si calitatea vietii. Ataca vasele de sange mici (de aici si riscul de amputatie a degetelor, de infarct si alte accidente vasculare), creste riscul de cancer pulmonar si de cancer in general, ataca creierul, strica dintii etc.

Alege sa fii optimist

Invata sa vezi jumatatea plina a paharului. Pentru ca “orice actiune are si o reactiune”, orice lucru bun are si o parte rea si invers. Important este sa deslusim in fiecare lucru care este partea buna si sa o fructificam, chiar daca este vorba de un esec, si acesta poate fi tot un castig.

Citeste continuarea pe Kudika.ro.

Foto: Unsplash.com.