5 alimente naturale care subtiaza sangele pentru a reduce cheagurile de sange si riscul de accident vascular cerebral

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
24 mart. 2021

Coagularea sangelui este un proces normal, dar complex, care se stie ca previne sangerarea atunci cand exista o vatamare sau o taietura in corpul nostru.

Cu toate acestea, exista momente in care se formeaza cheaguri de sange in unele parti critice ale corpului nostru, cum ar fi inima, plamanul sau creierul, care, daca nu sunt tratate la timp, pot provoca complicatii grave.

Circulatia sangelui este una dintre cele mai importante functii corporale. Stiati ca exista anumite alimente pe care le putem consuma pentru a ne imbunatati circulatia sangelui si pentru a preveni multe boli de inima? Da, asa e!

Exista multe alimente care subtiaza sangele, despre care se stie ca reduc riscul de coagulare. Dar, inainte de a vorbi despre varietatea de alimente naturale care subtiaza sangele, este imperativ sa intelegem ce este coagularea sangelui si cum ne afecteaza corpul?

Coagularea sangelui este un proces normal, dar complex, care se stie ca previne sangerarea atunci cand exista o vatamare sau o taietura in corpul nostru.

Cu toate acestea, exista momente in care se formeaza cheaguri de sange in unele parti critice ale corpului nostru, cum ar fi inima, plamanul sau creierul, care, daca nu sunt tratate la timp, pot provoca complicatii grave.

Aceste cheaguri pot aparea in vasele de sange arteriale sau venoase. Atunci cand acest cheag se rupe si se deplaseaza prin sange, perturba fluxul de sange catre organe importante, cum ar fi inima, plamanii sau creierul si poate duce la accident vascular cerebral.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.