12 alimente pe care le-ai consumat gresit toata viata – rosiile se numara printre ele

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
18 iun. 2020

Exista cateva alimente pe care probabil le-ai consumat gresit toata viata si care, din aceasta cauza, isi pierd din proprietatile nutritionale.

Afla care sunt si care e modalitatea corecta de a le consuma!

Astazi, mai mult decat in trecut, atentia noastra este concentrata asupra calitatii alimentelor pe care le consumam. Cu toate acestea, tindem sa subestimam sau ignoram faptul ca uneori mancam anumite alimente in mod gresit. Sparanghelul, capsunile, iaurtul si fasolea sunt alimente sanatoase, dar pe care de cele mai multe ori nu le consumam in mod corespunzator si ajungem sa nu ne bucuram de nutrientii pe care ni-i pot oferi.

Alimente pe care le-ai consumat gresit toata viata:

Rosiile

Printre alimentele pe care le-ai consumat gresit toata viata se numara si rosiile.

Rosiile trebuie consumate gatite, astfel incat sa beneficiezi de nutrienti precum licopenul care lupta impotriva tumorilor si bolilor de inima. Elementele nutritive cresc daca rosiile sunt gatite la aproximativ 90°C.

Usturoiul

Usturoiul contine alicina, o enzima antitumorala care isi imbunatateste rezistenta odata ce este expusa la aer. Tocmai de aceea, usturoiul trebuie tocat inainte de a fi folosit si apoi lasat sa se odihneasca cel putin 10 minute. In acest fel, beneficiile sale vor fi incredibile.

Capsunele

Capsunele sunt bogate in fibre, antioxidanti si vitamina C. Deoarece organismul are nevoie de acesti nutrienti, nu trebuie sa pastrezi niciodata capsunele taiate. Atunci cand sunt taiate, ele devin sensibile la lumina si oxigen si isi pierd foarte usor nutrientii.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Unsplash.com.