Alimentele pe care Regele Charles le consuma in fiecare zi pentru a fi sanatos si energic la 73 de ani

1
De Teodora Tirca
5 oct. 2022

Dieta noului rege e foarte sanatoasa, si are atat influente stravechi, cat si moderne.

Exista o gramada de zvonuri despre obiceiurile regelui Charles al III-lea, inca de pe vremea cand era print de Wales – de la cum calatoreste cu propriul colac de toaleta, pana la pretentiile sale exagerate de a manca un nou perfect. Un lucru e sigur: regele Angliei este foarte atent cand vine vorba despre alimentele pe care le consuma.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Clarence House (@clarencehouse)

Atat regina Elisabeta, cat si printul Philip au avut obiceiuri alimentare riguroase, care i-au ajutat sa duca o viata longeviva – iar noul rege Charles urmeaza, probabil, acelasi model. El are gene bune, insa acestea nu sunt de ajuns: alimentatia joaca un rol important, iar Charles are acces la cele mai bune si mai calitative alimente.

Doar alimente de sezon si organice

Inainte de a vorbi despre ce mananca in fiecare zi regele Charles, trebuie sa mentionam ca el pretuieste mult alimentele de sezon si organice. Dupa cum a declarat fostul bucatar regal Carolyn Webb pentru Marie Claire, „totul se baza pe ceea ce era in sezon in gradina. In sezonul sparanghelului, il serveam la masa de trei sau patru ori pe saptamana. Insa n-as fi indraznit niciodata sa pun pe masa sparanghel sau capsune in decembrie”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Clarence House (@clarencehouse)

Familia a cultivat produse si a crescut propriile animale pe numeroasele lor proprietati.

Regina si Charles au crescut albine (care au fost anuntate intr-un mod special despre moartea ei). Regina a inceput sa cultive produse la Palatul Buckingham, iar capsunile scotiene salbatice de la Balmoral erau preferatele ei, ba chiar se stia ca le culegea singura. Lui Charles ii placea sa caute ciuperci salbatice acolo, deoarece au fost identificate multe soiuri de ciuperci pe zecile de mii de hectare de pamant de la Balmoral. Potrivit fostului bucatar regal, acestea erau culese, sotate cu ierburi si apoi congelate pentru a fi folosite pe tot parcursul anului.

In plus, se spune ca Charles evita carnea doua zile pe saptamana si lactatele o zi pe saptamana. „Daca mai multi ar face asta, am reduce o mare parte a presiunii”, a spus el despre eforturile sale de a-si reduce amprenta de carbon.

Multe fibre la micul dejun

Desi, desigur, multe s-ar putea schimba acum ca Charles este rege, cand era print ziua lui incepea cu un mic dejun foarte sanatos. De obicei, prima lui alegere erau fructele proaspete impreuna cu muesli sau alte cereale integrale, seminte inmuiate in suc de fructe si ceai. Carolyn Webb a mai dezvaluit ca lui Charles ii placeau si prunele din gradina, pe care le consuma si sub forma de compot, impreuna cu muesli.

Ouale nu erau de obicei incluse in micul dejun, cu exceptia weekendurilor, iar el le manca abia mai tarziu in cursul zilei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Clarence House (@clarencehouse)

Pranzul nu e obligatoriu pentru noul rege

Numeroase reviste au raportat ca regele Charles omite pranzul cu totul daca nu face parte din datoria zilei respective. Pe vremea cand era inca print, website-ul sau a publicat o lista cu 70 de fapte despre Printul de Wales, iar la numarul 20 era pur si simplu scris: „Printul nu mananca pranzul”.

Cina e masa lui principala

In timpul zilei regele nu mananca foarte mult, insa compenseaza la cina, care este o masa importanta pentru el. Ciupercile salbatice de la Balmoral sunt mai mereu incluse in felul lui de mancare preferat, care, conform lui Webb, este mielul servit cu risotto si legume. De asemenea, se stie ca regele isi pregateste propriile feluri de mancare cu animalele salbatice pe care le vaneaza. El si-a creat propria versiune de musaca, pe care o pregateste cu carne de paun.

Daca desertul este vreodata in meniu, este putin probabil ca Charles sa aleaga ciocolata; spre deosebire de regretata sa mama, careia ii placea foarte mult, regele nu se da in vant dupa ea.

Foto: Instagram/@clarencehouse