Alimentul esential care trebuie consumat in primul trimestru al sarcinii

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
8 nov. 2020

Primul trimestru al sarcinii reprezinta o perioada foarte importanta in care viitoarele mamici se asigura de buna dezvoltare a bebelusilor.

Alimentatia este un factor esential, insa stii ce sa consumi pentru a-i oferi copilului cele necesare pentru o crestere armonioasa?

Studiile publicate pe News Medical Life Sciences arata ca in primul trimestru al sarcinii, consumul de nuci imbunatateste si sustine dezvoltarea neuropsihologica. Astfel, mamicile care au consumat aproximativ 74 de grame de nuci pe saptamana in primul trimestru al sarcinii au dat nastere unor copii cu un IQ mai bun, o memorie mai buna si o concentrare sporita.

Migdalele, nucile, nuci de pin, arahidele si alunele de padure au o multitudine de beneficii pentru sanatate. Ele sunt bogate in acizi polinesaturati si fibre, vitamina E, steroli vegetali si L-arginina, acid folic, omega-3 si omega-6. Ultimele 3 substante sunt esentiale, mai ales, pentru dezvoltarea neuronala. Omega-3 este asociat cu perioada sarcinii si greutatea bebelusilor.

In timpul sarcinii, consumul nucilor produce o acumulare a acestor componente in partea frontala a creierului fatului, imbunatatind memoria si alte functii cognitive.

Cum ajuta nucile dezvoltarea neuropsihologica a fatului?

Acidul folic contine vitamina B, esentiala in formarea retelei neuronale. Deficitul de acid folic poate cauza probleme serioase de nastere, precum anencefalie si spina bifida. Medicii recomanda consumul a 400 de micrograme de acid folic zilnic pentru a evita orice risc.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.