6 lucruri care pot influenta infatisarea bebelusului tau

1
De Cristina Tudor
5 sept. 2022

Genetica nu este singurul factor care influenteaza infatisarea copilului, deoarece ceea ce se intampla in timpul sarcinii ar putea juca un rol important atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul viitor al bebelusului.

De la hrana pe care viitoarele mamici o consuma pana la conditiile din jur, exista multi factori surprinzatori care pot afecta cresterea si dezvoltarea nou-nascutului.

6 lucruri care pot influenta infatisarea bebelusului tau:

Sezonul in care se naste copilul

Un studiu a constatat ca bebelusii nascuti vara au avut la nastere o greutate mai mare si o medie a inaltimii ca adult mai crescuta, comparativ cu cei care au venit pe lume in timpul anotimpurilor mai reci. De fapt, bebelusii de iarna aveau caracteristici complet opuse.

Oamenii de stiinta au remarcat ca expunerea adecvata la lumina soarelui (care se intampla mai ales in timpul verii) este o sursa buna de vitamina D, care este esentiala pentru cresterea fetala.

Vitamina D ajuta la dezvoltarea oaselor sanatoase, permitand absorbtia calciului si fosforului si contribuie pozitiv la greutatea si inaltimea copilului.

Nivelurile de zahar ale mamei

Poftele pe sarcina sunt perfect normale, dar s-ar putea sa vrei sa reduci consumul de dulciuri daca nu doresti ca bebelusul sa fie afectat. Diabetul gestational sau cresterea nivelului de zahar din sange in timpul sarcinii poate afecta fatul nevinovat care depinde de tine pentru nutrientii sai.

Citeste continuarea pe eva.ro

Foto: freepik.com