Dieta pentru femei: 5 superalimente pentru energizarea sistemului reproducator feminin

1
De Cristina Tudor
17 apr. 2021

Pentru a raspunde oricaror probleme de reproducere, este important sa te asiguri ca urmezi practici sanatoase in viata de zi cu zi.

Uterul este unul dintre cele mai vitale organe din corpul unei femei.

Ca parte de baza a sistemului reproductiv feminin, acesta joaca un rol primordial in fundamentul vietii in sine. Acest lucru face cu atat mai imperativ sa intelegem alimentele care pot ajuta la sanatatea uterului si, prin extensie, sistemul de reproducere.

Una dintre problemele critice cu care se confrunta astazi multe femei este infertilitatea. Un numar mare de femei sufera de PCOD / PCOS, ceea ce duce la infertilitate la o varsta frageda.

Unul dintre factorii semnificativi din spatele problemelor legate de infertilitate este stilul de viata nesanatos. Pentru a raspunde oricaror probleme de reproducere, este important sa va asigurati ca urmati practici sanatoase in viata de zi cu zi. Un corp sanatos este imperativ pentru un sistem reproductiv sanatos.

Mancarea este unul dintre elementele de baza ale corpului si nu este surprinzator faptul ca alimentele potrivite pot construi un corp sanatos. Iata cateva alimente care pot ajuta sistemul reproductiv feminin.

1. Glucide complexe

Cerealele integrale precum orezul brun, ovazul si painea integrala.

Cerealele integrale sunt pline de substante nutritive care sporesc fertilitatea, cum ar fi zinc, seleniu si multe vitamine din grupul B. Acestea sunt o parte esentiala a unei diete de echilibrare a hormonilor, care stimuleaza fertilitatea.

Glucidele rafinate, cum ar fi faina alba si zaharul alb sunt adesea folosite in produse precum dulciurile, prajiturile si produsele de patiserie. Aceste alimente pot provoca o crestere brusca a zaharului din sange, declansand dezechilibre hormonale. Cel mai bine este sa evitati sau sa minimizati consumul lor cat mai mult posibil.

2. Oua

Ca o sursa excelenta de vitamine, ouale pot ajuta la cresterea nivelului de fertilitate. De asemenea, contin Omega 3 si colina. Primul este cunoscut pentru a imbunatati fertilitatea, in timp ce cel din urma reduce riscul anumitor defecte congenitale.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.