Alimentul pe care sa-l consumi pentru a reduce riscul infectiilor

Cristina Tudor1
De Cristina Tudor
5 ian. 2021

Mihaela Bilic, renumitul medic nutritionist, dezvaluie beneficiile miraculoase ale lactoferinei.

Aceasta este o substanta cu un efect antiviral puternic impotriva virusurilor grele, fiind folosita inclusiv in tratamentul pacientilor bolnavi de Covid-19. Ce aliment trebuie sa consumi pentru a obtine aportul necesar de lactoferina?

Lactoferina este o glico-proteina necesara pentru imunitate. Recent, aceasta a intrat in atentia medicilor pentru beneficiile sale impotriva virusurilor, avand un efect antiviral puternic. Aceasta este utila impotriva virusurilor care provoaca HIV, hepatita C si Covid-19. Mihaela Bilic afirma rolul important al lactoferinei pentru imunitate in exclusivitate pentru Digi24 si dezvaluie alimentul cu un continut ridicat al acestei substante.

„Ea exista in lapte si in secretiile oricarui animal, in lichidele secretate de organism. De ce este prezenta? Pentru ca are capacitatea incredibila – ca un fel de agent de paza la toate aceste orificii de intrare a agentilor patogeni in organism. Ea blocheaza multiplicarea virusurilor, bacteriilor, parazitilor, agentilor microbieni. Lactoferina vine si ne asigura aceasta protectie. Toate studiile au aratat ca la pacientii care sufera de boli grave – de la HIV, hepatita C, inclusiv cei cu ulcer si gastrita, afectiuni tumorale -, peste tot nivelul lactoferinei e scazut” a sustinut medicul nutritionist, conform Digi24.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Getty Images.