Apa alcalina, numita si apa vie, previne bolile si ne mentine tineri

1
De Cristina Tudor
3 sept. 2019

In mitologia romana apa vie si apa moarta sunt folosite de eroi pentru a prinde putere. Apa vie confera tinerete vesnica si vigoare, iar apa moarta vindeca ranile. Ceea ce erau candva basme, ca in Harap Alb, au devenit acum realitate.

Conform descoperirilor care dateaza inca din 1939, de pe vremea cand inginerul Marcel Violet a observat beneficiile apei de ploaie asupra plantelor si animalelor, s-a inceput lucrul pentru a afla mai multe lucruri. Asta pentru ca apa de ploaie avea o incarcatura energetica ce ii conferea anumite proprietati.

Pe langa el mai sunt si alti cercetatori care au ajuns la concluzia ca sub actiunea unui camp electromagnetic si sonor se poate obtine un tip de apa cu efecte ca cele din basme. Gheorghe Lucaci, impreuna cu prof. dr. Ion Manzatu, au descoperit prin procesul de electroliza a apei se disting doua tipuri de ape : o apa vie – cea alcalina, cu efect pozitiv si stimulator, care se obtine la polul negativ(catod) si o apa moarta– acida, cu efect negativ si distrugator, care se obtine la polul pozitiv(anod). Cele doua ape se despart printr-un perete din tesatura, iar apa este inofensiva prin consumare.

Apa alcalina are proprietati care vindeca boli

Consumul apei vii determina dezvoltarea tesuturilor sanatoase si insanatosirea celor vatamate, iar apa moarta distruge bacteriile. In cazul animalelor, prin apa alcalina animalele cresc mai repede, iar apa acida ajuta la distrugerea parazitilor sau a diferitilor daunatori.

Doctor Corneliu Moldovan, Director General la Institutul National pentru Medicina Complementara si Alternativa “Prof. Dr. Florin Bratila” este de parere ca apa alcalina este benefica deoarece – “Consumul regulat de apa alcalina poate preveni alaturi de o dieta alcalina, de practicarea exercitiilor fizice si de evitarea fumatului si a consumului de alcool, a unor boli cronice severe cum ar fi diabetul, cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, boli cerebro vasculare si boli canceroase”

Apa acida o recomand pentru bolile de piele, precum psoriazis, arsuri sau rani externe. Aceasta nu se consuma. Doar apa alcalina se bea si este eficienta chiar si in tratarea cancerelor”, completeaza Doctor Otilia Craciun.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.