Beneficiile uleiului de mustar: ajuta inclusiv tenul si parul

1
De Cristiana Astefanoaiei
19 mart. 2024

Este mai putin cunoscut, dar poate fi folosit atat in mancaruri, cat si pentru uz extern, datorita proprietatilor sale.

Uleiul de mustar imbunatateste gustul preparatelor tale, aducand un plus de sanatate.

Ce se intampla in organism cand consumi ulei de mustar

Are un punct de ardere ridicat si poate fi folosit inclusiv pentru prajirea preparatelor. De asemenea, poate fi adaugat crud in salate sau hummus, pentru o aroma aparte.

Reduce inflamatia

Uleiul de mustar contine un compus numit izotiocianat de alil (care ii da si gustul specific, usturator) ce ajuta la reducerea inflamatiei din organism. De asemenea, este plin de acizi grasi omega-3 care ajuta la scaderea stresului oxidativ.

Adauga acest condiment in mancarurile tale – are efect antioxidant si antiinflamator

Sprijina sanatatea inimii

Uleiul de mustar este o sursa buna de acizi grasi mononesaturati, care ajuta la controlul nivelului de colesterol rau, al trigliceridelor, al tensiunii arteriale si al zaharului din sange. Toate acestea ajuta la reducerea riscului de a dezvolta probleme cardiace. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a constatat ca utilizarea regulata a uleiului de mustar reduce riscul de boli de inima.

Uleiul de mustar pentru uz extern

Sustine functionarea organismului din interior si contine antioxidanti care iti pot imbunatati aspectul pielii si al tenului. Dar daca nu-ti place gustul sau nu doresti sa consumi uleiul de masline din diverse motive, il poti folosi in mai multe moduri.

Trateaza simptomele racelii

Atunci cand este amestecat cu camfor sau folosit in creme si unguente, uleiul pur de mustar ajuta la tratarea simptomelor de raceala, cum ar fi congestia si tusea. In acest scop, se poate inhala sau masa pe piept.

Imbunatatirea circulatiei sanguine

Masajul cu acest ulei contribuie la o mai buna oxigenare a tesuturilor si la eliminarea toxinelor din organism. De asemenea, poti sa adaugi cateva picaturi de ulei de mustar in apa in care faci baie, pentru stimularea circulatiei sanguine.

Proprietati antibacteriene si antifungice

Contine compusi cu actiune antibacteriana si antifungica, fiind recomandat pentru tratarea unor afectiuni ale pielii precum acnee, eczeme sau micoze.

Vitamina B poate netezi aspectul tenului si te scapa de imperfectiuni. Unde o gasesti si cum se foloseste corect

Hidratarea si ingrijirea pielii

Datorita continutului sau bogat in acizi grasi si vitamine, acest ulei poate hidrata si hrani pielea in profunzime. Antioxidantii prezenti in uleiul de mustar ajuta la combaterea radicalilor liberi si la prevenirea aparitiei ridurilor sau a altor semne de imbatranire prematura a pielii.

Tratarea parului si a scalpului

Uleiul de mustar este recunoscut pentru capacitatea sa de a stimula cresterea parului si de a preveni caderea acestuia. De asemenea, este eficient in combaterea matretii si a altor probleme ale scalpului. Poate fi folosit in combinatie cu alte uleiuri, aplicat la radacina sau pe varfuri, amestecat in mastile de par pe care le folosesti de obicei.

Foto: Freepik.com