Cat de des ar trebui sa-ti cumperi lenjerie intima noua?

1
De Cristina Tudor
12 sept. 2021

Care este durata de viata a lenjeriei intime? Poate ca nu te-ai gandit la asta pana acum, insa si lenjeria intima are „termen de valabilitate”.

Prin urmare, cat de des ar trebui sa-ti cumperi lenjerie noua?

Nu exista indicii care sa arate ca purtarea lenjeriei intime vechi are efecte negative asupra sanatatii sau ca ar putea duce la aparitia unor afectiuni. Dar pentru mai mult confort si pentru a elimina orice riscuri, este recomandat sa-ti reinnoiesti cu regularitate lenjeria intima, de obicei la primele semne de deteriorare a materialului.

Ce se intampla daca porti lenjerie intima veche?

Riscul nu este unul mare, insa lenjeria intima veche poate avea efecte negative asupra sanatatii. Daca slipii tai nu ti se mai potrivesc bine, pot impiedica pielea sa respire si pot retine umezeala care in mod normal ar fi eliminata, ceea ce creste riscul de infectii. De asemenea, iti pot irita pielea si au ca efect aparitia microabraziunilor ce se pot infecta.

Materialul lenjeriei intime, mai important decat vechimea

Materialul din care este facuta lenjeria ta intima conteaza mai mult decat vechimea. „Atunci cand cumperi lenjerie intima, trebuie sa ai in vedere materialul din care este facuta”, declara pentru health.com medicul ginecolog Taraneh Shirazian. Specialistul recomanda sa alegi intotdeauna lenjerie din bumbac pentru ca lasa pielea sa respire si nu permite acumularea umezelii cu usurinta, spre deosebire de materialele sintetice. Nylonul si spandexul, doua materiale sintetice folosite pe scara larga in producerea lenjeriei de corp, pastreaza umezeala in interiorul fibrelor si pot avea ca efect aparitia infectiilor vaginale si a iritatiilor la nivelul pielii.

Citeste continuarea pe Eva.ro.

Foto: Pexels.com.