Cate calorii arzi atunci cand mergi pe jos?

1
De Ioana Marosan
24 mart. 2019

Mersul pe jos este cu siguranta o metoda de exercitiu fizic, dar cei mai multi oameni nu cred acest lucru. Pana la urma, mergi pe jos ca sa te duci la sala, deci mersul pe jos se pune ca o activitate fizica? Si cate calorii arzi atunci cand mergi?

Intr-adevar, mersul pe jos este o activitate fizica de sine statatoare. “La fel ca orice alt tip de exercitiu cardiovascular, mersul la o anumita intensitate iti poate face inima mai puternica si mai eficienta, te ajuta sa arzi calorii in plus, imbunatateste functia respiratorie si iti da o stare de spirit mai buna prin eliberarea de endorfine”, sustine Doug Sklar, antrenor personal si fondator al New York City Fitness Training Studio.

Activitatea care te scapa de stres si te ajuta sa slabesti in cel mai sanatos mod

Este adevarat ca exista o mare diferenta intre o plimbare de placere si un mers sustinut. Iata ce trebuie sa stii despre mersul pe jos ca activitate sportiva si despre ce poti face ca sa maximizezi efectele acestei activitati.

Mersul pe jos arde mai multe calorii decat ai fi tentata sa crezi

“In functie de greutate, viteza si gradul de inclinare al suprafetei pe care mergi, poti sa arzi pana la 100 de calorii la fiecare 1,6 km parcursi, daca faci acest lucru la o viteza destul de ridicata”, a declarat dr. Albert Matheny, consultant in nutritie la Promix Nutrition si fondator al SoHo Strength Lab. “Daca vrei sa impingi lucrurile putin mai departe, poti sa incerci sa urci scari”, a continuat Matheny. “Sunt mai multe elemente care trebuie luate in calcul, dar poti ajunge sa arzi pana la 200 de calorii la fiecare 1,6 km, daca urci scari.”

Mersul pe jos are beneficii pentru minte si corp

Asadar, daca mergi pe jos in ritm sustinut 1,6 km, arzi in jur de 100 de calorii

Daca ai timp sa mergi pe jos 8-10 km, vei ajunge sa arzi intre 500 si 800 de calorii (cam acelasi rezultat il obtii dupa o ora de alergat sau mers cu bicicleta. Iar daca alegi sa parcurgi aceasta distanta urcand scari, atunci rezultatele vor fi la un alt nivel.

Poti sa fii in forma daca mergi pe jos

Daca nu ai forma fizica pe care ti-o doresti, mersul pe jos te poate ajuta extraordinar de mult. Este un punct de plecare excelent pentru multi oameni si “poate fi baza de la care sa incepi sa-ti construiesti forma fizica pe care ti-o doresti”, afirma Matheny. “Si este o activitate fizica: orice activitate fizica care iti ridica ritmul cardiac peste limitele normale poate fi considerat cardio”, a continuat Matheny. “Poti sa o faci oriunde, este foarte usor sa incepi si nu este nevoie sa-ti fixezi un interval orar. Si, daca iti doresti sa incepi sa slabesti, dar nu te sperie ideea de a incepe cu activitati sportive intense, mersul pe jos te poate ajuta sa slabesti, inainte de a incepe sa adaugi alte activitati sportive, cum ar fi alergatul sau mersul cu bicicleta”, a incheiat Matheny.

7 obiceiuri de zi cu zi despre care nu stiai ca te ajuta sa slabesti

Asadar, daca esti o persoana sedentara si iti doresti sa incepi sa slabesti sau sa capeti o forma fizica mai buna, mersul pe jos reprezinta inceputul perfect, iar practicarea lui cu regularitate poate face minuni si te poate conduce la nivelul urmator.

Foto: Shutterstock.com