Cate calorii poti arde mergand zilnic pe jos

1
De Cristina Tudor
2 apr. 2024

Daca mergi pe jos cel putin un km si jumatate poti arde un numar surprinzator de mare de calorii.

Ideea ca trebuie sa te chircesti de durere sau sa transpiri din greu pentru a face un antrenament eficient este doar un mit. De fapt, expertii spun ca arderea caloriilor prin mers este unul dintre cei mai durabili si eficienti pasi – la propriu si la figurat – catre atingerea obiectivelor de fitness si pierdere in greutate.

Nu in ultimul rand, mersul pe jos este foarte accesibil, deoarece are impact redus asupra articulatiilor si il poti face oriunde – de la o plimbare prin cartier pana la mers pe banda de alergare in timp ce te uiti la Netflix.

De ce mersul pe jos este o alegere excelenta pentru pierderea in greutate

Aceasta modalitate simpla de a te misca ofera o varietate de beneficii pentru sanatate. Mersul pe jos iti stimuleaza metabolismul, crescand cererea organismului pentru energie. Cu alte cuvinte, te ajuta sa arzi calorii.

Orice miscare a corpului arde calorii. Absorbim energie prin alimente si apoi o ardem pasiv prin functionarea corpului (respiratie sau digestie) si prin miscarea activa (mersul pe jos sau exercitiile fizice). Citeste continuarea pe csid.ro

Foto: freepik.com