Cheia slabitului eficient: la ce ora ar trebui sa servesti cina

1
De Ioana Marosan
31 aug. 2019

Ce-ai zice daca ai afla ca secretul slabitului eficient presupune sa iei ultima masa a zilei la orele 14:00? Probabil ca ai ridicat din sprancene, neincrezatoare.

Pana la urma ar putea sa para o forma de tortura, nu-i asa? Insa, cercetatorii de la University of Alabama Birmingham sunt convinsi ca au gasit cheia slabitului eficient: serveste cina cat mai devreme!

5 alimente sanatoase care iti saboteaza dieta de slabit

Cheia slabitului eficient: studiu

O echipa de cercetatori din cadrul Universitatii a efectuat un studiu pentru care au recrutat 11 barbati si femei, cu varstele cuprinse intre 20 si 45 de ani, toti avand indicele de masa corporala intre 25 si 35.

Ei au luat parte la doua programe de hranire separate: unul care presupunea 3 mese intr-un interval de 12 ore, celalalt 3 mese in 6 ore (de ex. Micul dejun la ora 08:00 si cina la 12:00). Au fost consumate aceleasi tipuri si cantitati de alimente in cadrul ambelor experimente, fiecare dintre ele desfasurand pe o perioada de 4 zile. 

Ulterior, cercetatorii au masurat indicii metabolici ai fiecarui participant la studiu pentru a determina cate calorii s-au consumat, cati carbohidratii, grasimi si proteine s-au ars in timpul fiecarui experiment. De asemenea, au masurat la fiecare 3 ore nivelul de apetit al fiecarui participant si nivelul hormonilor responsabili cu gestionarea senzatiei de foame. 

9 sfaturi simple de slabit de la o femeie care a dat jos 22,5 kg

Mese luate in interval scurt: bine sau rau?

In mod interesant, ei au descoperit ca mesele luate intr-un interval mai scurt de timp conducea la un consum mai mare de grasime.

Dr. Courtney Paterson, co-autor al studiului si professor in cadrul Department of Nutrition Sciences a declarat: “Banuim ca majoritatea oamenilor ar putea sa descopere strategii de servire a meselor care sa-i ajute sa slabeasca sau sa-si mentina greutatea.

Aceste strategii par sa reduca apetitul in mod natural, ceea ce ii poate face pe oameni sa manance mai putin.” Ea considera ca aceste rezultate apar atunci cand te sincronizeze cu ceasul interior al organismului.

Trucuri de dieta si slabit de la Grace Kelly, printesa perfecta

“Nivelul de zahar din sange este mai usor de control dimineata, mai ales spre jumatatea diminetii, de aceea noi consideram ca este mai eficient sa mananci mai devreme, pentru a te sincroniza cu ritmurile circadiene naturale.”

Foto: Shutterstock.com