Ce alimente contin cei mai multi hormoni. Avertizarea medicilor endocrinologi

1
De Cristina Tudor
23 aug. 2020

Acestea sunt vinovate de tulburarile hormonale la copii si adolescenti.

Carnea de pui gigant, laptele de vaca si soia sunt pline de hormoni feminini care grabesc dezvoltarea copiilor. Fetele intra devreme la pubertate, baietilor incep sa le creasca sani.

Fenomenul “mutatiilor” a fost observat imediat dupa Revolutie, o data cu intrarea in tara a puilor gigant “de la americani”, care au stricat echilibrul hormonal al copiilor. Doctorii avertizeaza insa ca nu doar puiul de crescatorie duce la efeminare, ci si laptele de vaca nepasteurizat, mezelurile, soia, prezenta astazi in toate formele si alimentele posibile, dar si naturistele aparute peste noapte.

Invazia hormonilor feminini asupra testosteronului

Cand apare la baietii sub 10-12 ani, este o problema. “Vin micuti cu criza genitala, care consta in inflamarea glandelor mamare si chiar secretia unui lichid. Daca acum cinci ani exista un caz la cateva luni, acum exista si 5-6 pe luna”, trage un semnal de alarma endocrinologul pediatru Luiza Vitan.

Glandele mamare incep sa creasca necontrolat cand in corpul baietilor se acumuleaza mai mult estrogen (hormonul sexual feminin) decat testosteron (hormonul sexual masculin).

“Sexualizarea, fizica si comportamentala, se termina in viata intrauterina. Dupa nastere, o lunga perioada de timp nu se mai intampla nimic. Incepand cu pubertatea – 10 ani, in cazul fetelor si 12-13 ani, in cazul baietilor – organismul incepe sa fie agresat de hormoni”, explica prof. dr. Constantin Dumitrache, endocrinolog la Institutul Parhon din Bucuresti. Aceasta este perioada in care au loc toate transformarile specifice sexelor, ce vizeaza si glandele mamare.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.