Ce este total interzis sa faci inainte si dupa sex, pentru sanatatea ta

1
De Cristiana Astefanoaiei
30 apr. 2023

Unele obiceiuri si comportamente legate de viata sexuala pot fi daunatoare pentru sanatatea noastra si trebuie evitate.

Partida amoroasa este, pe cat de placuta, pe atat de riscanta pentru sanatatea ta. Acest contact intim poate duce la transmiterea a diferitor boli, dar si la aparitia unor afectiuni noi, cauzate de igiena nepotrivita, de exemplu.

Iata cateva dintre cele mai importante lucruri care sunt total interzise inainte si dupa o partida amoroasa daca tii la sanatatea ta.

Cum sa ceri cu incredere ceea ce iti doresti in pat, potrivit unui sexolog

Ce e interzis inainte de actul sexual

Nu uita de igiena personala adecvata. Este important sa fii curata pentru a evita transmiterea de boli sau infectii.

Evita consumul de alcool sau droguri inainte de partida amoroasa. Aceste substante pot afecta capacitatea ta de a lua decizii bune si de a-ti proteja sanatatea.

Nu te expune la situatii riscante, precum sexul fara protectie sau cu parteneri necunoscuti. Acest lucru poate duce la infectii si boli cu transmitere sexuala, dar si alte probleme de sanatate.

Nu ignora simptomele sau problemele de sanatate. Daca ai o infectie sau o alta problema, este important sa consulti un medic inainte de a intretine relatii sexuale.

Nu apela la metode de contraceptie neconventionale sau ineficiente. Este important sa folosesti metode de contraceptie adecvate si sa le folosesti corect pentru a-ti proteja sanatatea si a preveni o sarcina nedorita.

Ce e nu e bine sa faci dupa o partida amoroasa

Nu amanana sa mergi la toaleta. Da, clipele petrecute in pat cu partenerul sunt relaxante, insa nu uita sa mergi la toaleta. Prin urinare elimini diversele bacterii care ti-ar putea cauza probleme de sanatate.

Dureri in timpul actului sexual, dereglari hormonale si controale obligatorii. Raspunsuri la intrebarile tale direct de la medicul ginecolog!

Nu ignora igiena. Este important sa te speli bine si sa te asiguri ca nu exista resturi de prezervative, lubrifianti sau alte substante pe piele sau in zonele intime.

Totusi, nu exagera cu acest lucru!

Evita sa faci spalaturi intime imediat dupa o partida amoroasa. Acest lucru poate duce la reducerea protectiei naturale a pielii si la dezechilibrul florei intime, ceea ce va atrage infectii.

Daca ai experimentat dureri, sangerari sau alte simptome neobisnuite dupa partida amoroasa, este important sa consulti un medic.

Nu uita sa te hidratezi. In timpul sexului, corpul face miscare si transpira, astfel ca pierde multa apa. Bea multa apa dupa o partida amoroasa. De asemenea, asigura-te ca mananci cateva alimente nutritive, precum fructe si legume, pentru a-ti recapata energia.

5 sfaturi care te ajuta sa-ti imbunatatesti viata sexuala

In concluzie, este important sa fii atenta la ceea ce faci inainte si dupa o partida amoroasa pentru a-ti proteja sanatatea si a preveni problemele de sanatate. Prin evitarea comportamentelor si obiceiurilor daunatoare, poti sa te bucuri de viata ta sexuala in siguranta si sa ramai sanatoasa si fericita.

Foto: depositphotos.com