8 cele mai frecvente greseli care iti afecteaza viata sexuala

1
De Ioana Marosan
29 ian. 2019

Pentru ca sanatatea aparatului reproducator este foarte importanta, ne-am gandit sa-ti aratam care sunt cele mai frecvente greseli care iti afecteaza viata sexuala. Evita sa le mai faci pentru a nu te confrunta cu probleme de sanatate!

Sanatatea sexuala este la fel de importanta ca a oricarei alte parti a organismului, iar problemele de natura sexuala ne pot afecta viata in diferite moduri atunci cand sunt neglijate. Sanatatea aparatului sexual si reproducator nu trebuie lasata pe ultimul plan, ideal fiind sa facem periodic analizele specifice care pot indica starea de sanatate a aparatului genital. Iata care sunt cele mai frecvente greselile din viata sexuala pe care trebuie sa le eviti:

Alimentele care cresc libidoul si te ajuta sa ai o viata sexuala mai intensa

Nu mergi la ginecolog

Multe femei merg la medicul ginecolog o data pe an pentru reteta de pastile contraceptive, dar femeile care nu sunt active din punct de vedere sexual sau care folosesc medicamente fara reteta ajung mult mai rar. Poate nu este neaparat necesar sa mergi la control la fiecare 6 luni, dar cu siguranta nu este bine daca nu-ti aduci aminte cand ai fost ultima data la un control ginecologic.

Iti minti ginecologul

Daca te duci la doctor, dar nu raspunzi sincer la intrebarile pe care ti le pune in legatura cu viata sexuala este la fel de rau ca si cum nu ai merge deloc. Daca informatiile pe care i le transmiti nu sunt adevarate sau complete, atunci tratamentul pe care ti-l va propune nu-ti va fi de ajutor.

Intrebari pe care nu ar trebui sa te jenezi sa i le adresezi medicului ginecolog

Crezi ca nu suferi de o boala cu transmitere sexuala pentru ca nu ai simptome

Bolile cu transmitere sexuala pot sa nu se manifeste prin niciun simptom, cel putin in fazele incipiente. Aproximativ 75% dintre pacientii infectati cu gonoree sau chlamydia nu prezinta niciun simptom in fazele incipiente, acesta fiind si motivul pentru care infectiile nu sunt tratate, iar purtatorul le poate transmite mai departe altor parteneri sexuali.

Te documentezi doar de pe internet

Atunci cand primesti un nou tratament sau doctorul iti schimba tratamentul, dai fuga si citesti pe internet despre tratamentul respectiv. Dupa 3 ore ai citit impresiile pe care le-au lasat cateva sute de femei, fiecare dintre ele scriind ceva diferit. Cel mai bun sfat este acela care vine de la o sursa autorizata, iar acea sursa este chiar medicul care ti-a recomandat tratamentul.

Presupui ca infectia ta este tratabila

Unele boli cu transmitere sexuala se trateaza, altele nu se trateaza, iar numarul afectiunilor care devin rezistente la medicamente este in crestere. Cel mai bun mijloc de prevenire al unei boli cu transmitere sexuala este sa nu o contractezi, dar asta nu inseamna ca, daca ai luat-o, trebuie sa o ignori. Bolile cu transmitere sexuala pentru care nu exista un tratament curativ pot fi tinute sub control prin medicamente. In plus, ai in acelasi timp responsabilitatea sa nu le transmiti mai departe.

Poate uleiul de cocos sa vindece candida?

Presupui ca nu poti sa ramai insarcinata

Multe femei considera ca nu pot sa ramana insarcinate, dar fara sa aiba o argumentatie solida in spatele acestei afirmatii. Dar daca nu ai trecut de menopauza si nu ai o problema de fertilitate, atunci este normal sa consideri ca poti sa ramai insarcinata si sa-ti iei masuri de precautie daca nu vrei sa se intample acest lucru.

Te ingrijorezi ca nu poti sa ramai insarcinata

Reversul medaliei este acela ca nu trebuie sa te ingrijorezi ca nu poti sa ramai insarcinata atunci cand iti doresti acest lucru. Femeile cu varsta cuprinsa intre 20 si 34 de ani au sanse de peste 90% sa ramana insarcinate in termen de 2 ani de incercari, iar multe reusesc acest lucru chiar mai repede.

Nu-ti pasa de sanatatea sexuala pentru ca nu iti doresti copii

Cu siguranta ca infertilitatea este o perspectiva mult mai infioratoare pentru femeile care isi doresc copii decat pentru cele care stiu sigur ca nu vor sa aiba copii. Insa infertilitatea este un semnal caruia trebuie sa-i dai atentia cuvenita, pentru ca indica faptul ca organismul tau nu este sanatos.

Foto: Shutterstock.com