Cele mai sanatoase pozitii de dormit si trucuri pentru un somn odihnitor

1
De Cristina Tudor
28 sept. 2020

Trebuie sa recunoastem ca somnul este o parte extrem de importanta din viata noastra si de aceea trebuie sa stim care sunt cele mai sanatoase pozitii de dormit.

Pentru ca somnul nu e doar despre a dormi opt ore pe noapte, e ceva mult mai mult de atat. Sunt oameni care au probleme in a adormi sau care se trezesc cu dureri in anumite zone ale corpului dimineata. Ca sa nu mai vorbim de cei care se trezesc mai obositi decat s-au culcat. De aceea a cunoaste care sunt cele mai sanatoase pozitii de dormit si a le aplica inseamna un mare plus pentru cresterea calitatii somnului.

Diferitele pozitii de somn au diverse beneficii.

Daca te lupti cu o durere la nivelul corpului sau ai alte probleme de sanatate, poate e timpul sa schimbi pozitia de dormit pentru a gasi solutia. Dar nu e ceva ce poti face intr-o singura noapte, e ceva ce trebuie sa incerci pe termen lung.

Acorda-ti timp pentru a te antrena sa dormi intr-o noua pozitie deoarece acesta poate fi secretul unui somn de calitate. Cu toate acestea daca o pozitie anume de dormit e ceva ce ti se pare foarte inconfortabil, nu trebuie sa te stresezi in privinta ei. Poti incerca sa-ti modifici putin pozitia preferata de somn pentru a te asigura ca extragi ce e mai bun din ea.

Fiecare individ e diferit asa ca important este sa faci ceea ce e cel mai bine pentru corpul tau si pentru nevoile tale de somn.

Dar sa vedem care sunt cele mai sanatoase pozitii de dormit in opinia specialistilor:

Pozitia fetala

E clar un motiv pentru care aceasta pozitie de somn este cea mai populara. Pozitia fetala vine cu o multime de beneficii. Nu numai ca e grozava pentru durerile din zona de jos a spatelui sau pentru femeile insarcinate, dar s-a dovedit ca ajuta si la reducerea sforaitului. Din pacate pozitia fetala are si cateva dezavantaje. Asigura-te ca stai intr-o pozitie lejera, altfel poate fi limitata respiratia profunda din timpul somnului. De asemenea, daca ai unele probleme legate de dureri articulare, s-ar putea ca dimineata sa te trezesti cu mai multe dureri.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.