Cum afecteaza antibioticele fertilitatea

1
De Cristina Tudor
9 dec. 2020

Atunci cand esti pregatita de o sarcina trebuie sa analizezi toate elementele care ar putea influenta in mod negativ fertilitatea.

O multitudine de factori pot afecta sansele de a ramane insarcinata, iar printre acestea se numara varsta, greutatea corporala, consumul unor substante si administrarea de medicamente. Cum afecteaza antibioticele fertilitatea, in mod specific?

Potrivit WebMD, unele medicamente pot influenta negativ sansele de a ramane insarcinata, iar unele te pot ajuta sa rezolvi probleme legate de fertilitate. Antibioticele pot influenta ambele situatii, in functie de ceea ce incerci sa obtii prin administrarea lor. Daca planuiesti sa incepi o sarcina curand, cere sfatul medicului in privinta administrarii de antibiotice inainte de a ramane insarcinata. Iata cum afecteaza antibioticele fertilitatea, atat la barbati, cat si la femei!

Cum pot antibioticele sa imbunatateasca fertilitatea?

Infectiile bacteriene se afla printre cele mai comune cauze ce produc infertilitate, atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor. Bolile cu transmitere sexuala, precum chlamydia si gonoreea, pot deteriora uterul, ovarele si trompele uterine la femei. In cazul barbatilor, acestea afecteaza tuburile prin care se elibereaza sperma.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Shutterstock.com.