Cum imbunatatesti calitatea aerului din casa

1
De Cristina Tudor
20 oct. 2020

Calitatea aerului din casa este la fel de importanta precum ni se pare amenajarea pe gustul nostru a locuintei.

Avem tendinta sa credem ca poluarea este doar in exterior, insa, adevarul este ca aerul din interior poate fi mai poluat decat cel de afara.

Aerul din casa poate fi poluat cu plumb (se gaseste in praful din casa), formaldehida, ignifuganti, radon, chiar si cu substante chimice volatile din parfumurile utilizate in produsele de curatare conventionale. Poluantii sunt captivi in casa, acestia sosesc prin saltele, mobila, covoare, produse de curatat sau vopseaua de pe perete.

Copiii, persoanele care sufera de astm sau batranii pot fi sensibili la poluantii de interior, insa efectele legate de sanatate pot aparea in timp, dupa ani de expuneri repetate.

Alergenii de interior au capatat o importanta mai larga in ultimele decenii, de cand avem tendinta sa petrecem mai mult timp in interior.

Cinci pasi simpli pentru a imbunatati calitatea aerului din casa:

Pastreaza podelele curate

-Aspira corespunzator. Chimicalele si alergenii se pot acumula in casa si pot trai cu anii. Prin folosirea unui aspirator cu filtru hepa poti reduce concentratia poluantilor din casa, dar poti scapa si de alte toxine si alergeni. Folosind un aspirator care are o putere mare de aspirare, perii rotative si filtru hepa, te asiguri ca mizeria si praful nu raman blocate in casa.
-Foloseste mopul. Mopul aduna praful pe care aspiratorul il lasa in urma. Nu ai nevoie decat de apa pentru a captura praful si alergenii. Noile mopuri din microfibra se pare ca reprezinta solutia cea mai buna.
-Tine poluarea afara. Se recomanda sa pui un pres mare la fiecare usa. Oamenii aduc tot felul de chimicale si mizerii pe pantofi. Un pres la intrare reduce cantitatea de mizerie, pesticide si alti poluanti care pot intra in casa.

Citeste continuarea pe Life.ro.

Foto: Unsplash.com.