Cum se foloseste corect Echinaceea. Poate bloca sistemul imunitar daca este administrata gresit!

1
De Cristina Tudor
23 mart. 2021

Echinacea este recunoscuta pentru efectul de intarire a sistemului imunitar, de aceea mai este numita si „regina imunitatii”.

Dar trebuie administrata dupa anumite reguli pentru ca ar putea duce la blocarea sistemului imunitar, in anumite situatii.

„Echinaceea este o planta extrem de inteligenta. Ea moduleaza sistemul imunitar, stie cand sa-l activeze, stie cand sa-l opreasca, pentru ca raspunsul imunitar este unul complex, trebuie sa fie pregatit sa se lupte si sa indeparteze factorii nedoriti, agentii patogeni, dar trebuie sa se si opreasca atunci cand agentul patogen a iesit din raza lui de actiune.

Sunt doua tipuri de celule imunitare: celule imunitare helper (care activeaza raspunsul imunitar) si celule imunitare supresor (care opresc raspunsul atunci cand pericolul a fost indepartat).

Echinaceea, prin echinacozida, (compusul activ al echinaceei) stie sa moduleze acest raspuns, stie cand sa activeze, stie cand sa opreasca raspunsul imunitar.

Echinaceea este si o planta cu precautii

Studii clinice care s-au dezvoltat la Universitatea de Medicina din Harvard au aratat ca Echinaceea administrata intr-un dozaj maximal mai mult de doua luni de zile deja lucreaza numai pe celule supresor si blocheaza raspunsul imunitar. De aceea, are limita de administrare…

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.