Medicamentul natural care curata caile respiratorii, creste imunitatea si protejeaza ficatul

1
De Cristina Tudor
19 nov. 2020

Pentru a rezista la temperaturile scazute si la variatiile presiunii atmosferice, organismul face eforturi de adaptare, cele mai afectate fiind aparatul respirator, digestiv (intestinul gros), pielea, dar si latura emotionala.

Dovada sta avalansa de cazuri de viroze respiratorii, tulburari intestinale, eruptii pe piele (in special herpes) sau depresii, din aceasta perioada.

Propolisul, bun in tratarea tusei si a diareei

Specialistii in medicina naturista recomanda o serie de leacuri care previn bolile de sezon. De exemplu, pentru protejarea aparatului respirator, Asociatia Romana de Homeopatie indica preparate pe baza de muguri de alun, maces si fag, care regleaza imunitatea si au actiune antispastica fara a ataca ficatul. Daca tusea persista, puteti incerca siropul de napi fierti cu putina miere sau cunoscutul ceai din foi de ceapa. Tot pentru calmarea tusei, se iau zece cepe si o capatana de usturoi, se fierb intr-un litru de lapte, apoi se adauga miere. Se administreaza o lingurita din preparat din ora in ora, mai multe zile.

Compresele cu felii de cartofi cruzi pe frunte alunga durerile de cap, asociate racelilor. Daca migrenele nu cedeaza, se poate bea suc de cartofi cruzi (un sfert de pahar de trei ori pe zi). De departe, produsele stupului se numara printre cele mai bune remedii naturale de stimulare a imunitatii, dezinfectare a cailor respiratorii si chiar de combatere a diareei. O cura presupune administrarea zilnica a 3 lingurite de propolis sau o lingurita de laptisor de matca cu 3 lingurite de miere.

Pentru afectiuni ale intestinului, medicii recomanda suplimente cu afin, merisor si gentiana, infuzie de coada-soricelului (recomandata chiar si pentru sugari) si uleiul volatil de cimbru (se gaseste la plafar)- 3-4 picaturi pe zi.

Plimbari in natura si alimente integrale
Depresia, o alta problema cu care ne confruntam cand temperaturile scad si lumina solara este mai slaba, poate fi prevenita sau tratata printr-o alimentatie bogata in carbohidrati buni (paste integrale, orez brun, paine neagra, ciocolata amaruie, fructe etc.) si o hidratare optima. Psihologii recomanda, de asemenea, cat mai multe plimbari in aer liber in aceasta perioada si distractii diversificate seara.

Citeste continuarea pe Doctorul Zilei.

Foto: Unsplash.com.