De ce abdomenele NU te ajuta sa scapi de grasimea din jurul taliei

1
De Alice Moisescu
31 ian. 2019

Multa vreme, clasicele abdomene au fost considerate salvatoare in arderea grasimii inestetice de pe abdomen, cand, de fapt, nu dadeau niciun rezultat in acest sens.

Unii instructori de fitness sau chiar nutritionisti continua si astazi sa propage acest mit conform caruita circumferinta taliei si tesutul adipos de pe abdomen se pot reduce cu ajutorul abdomenelor. Insa cercetarile in acest sens demonstreaza contrariul.

Cum scapi de grasimea de pe abdomen – sfatul unui antrenor

Exercitiile de fitness pentru abdomen intaresc peretele si centura abdominala, „pregatindu-le” pentru reducerea progresiva a grasimii prin dieta si antrenament de tip aerobic: jogging, zumba, inot, tenis, mers pe jos.

Daca nu-ti lucrezi insa tot corpul, repetarea exercitiilor pentru tonifierea abdomenului duce doar la un magnific set de muschi ascunsi sub… tesutul adipos.

Asadar, ultimele studii arata ca abdomenele pot fi destul de periculoase, mai ales daca le executi incorect, iar specialistii spun ca acestea ar trebui inlocuite cu alte exercitii mai eficiente.

Motivele pentru care abdomenele nu dau rezultate
1. Faci miscari gresite

„Cele mai proaste exercitii pentru abdomen sunt sit ups-urile (abdomenele clasice), mai ales atunci cand sunt executate gresit”, spune trainerul Samantha Clayton.

Tocmai de aceea, este foarte important sa stapanesti foarte bine pozitia corpului in timpul executarii abdomenelor. O pozitie gresita poate afecta coloana vertebrala.

2. Respiri gresit

Respiratia corecta este vitala in executarea exercitiilor fizice eficiente, nu doar a abdomenelor. Daca nici tu nu observi nicio schimbare dupa sute de seturi de abdomene, inseamna ca e timpul sa analizezi situatia. Poate ca nu respiri corect.

Cum ma ajuta respiratia sa-mi linistesc gandurile si sa-mi gasesc linistea

3. Nu intensifici ritmul

Unul dintre motivele pentru care nu obtii rezultate este acela ca nu grabesti ritmul, nu avansezi. Odata ce vei capata experienta, iti va fi mult mai usor sa executi miscarile. Iar rezultatele… nu vor intarzia sa apara!

4. Ramai blocata in rutina

Faptul ca executi tot timpul acelasi tip de exercitii, fara sa alternezi miscarile este o alta greseala, conform trainerilor de fitness. Schimba in mod frecvent exercitiile si lucreaza pe rand fiecare zona a corpului.

5. Mananci ceea ce nu trebuie

Mare grija la alimentatie! In primul rand, o dieta sanatoasa este cea mai scurta cale catre un abdomen plat si tonifiat. Chiar daca faci sute de abdomene pe zi, rezultatele nu vor aparea daca vei consuma alimente cu un continut caloric ridicat.

12 lucruri pe care femeile cu abdomen tonifiat le fac zilnic

Foto: Shutterstock.com